To μικροσκοπικό Wuling Hongguang Mini EV έχει ήδη 50.000 παραγγελίες

Σχετικά άρθρα

Πριν σχεδόν πέντε μήνες, η κοινοπραξία των SAIC, General Motors και Liuzhou Wuling, η οποία εμπορεύεται οχήματα υπό το όνομα Wuling, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, το όνομα του οποίου είναι Hongguang Mini EV.

Η εμπορική του πορεία του μικροσκοπικού ηλεκτρικού μοντέλου στη Κίνα ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου, και σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 15.000 μονάδες μέσα σε μόλις 20 ημέρες. Μόνο την πρώτη εβδομάδα, η εταιρία παρέδωσε 7.346 αυτοκίνητα, με τις αθροιστικές παραγγελίες του Hongguang Mini EV να έχουν ξεπεράσει τις 50.000 αυτοκίνητα.

Η τιμή του μοντέλου κυμαίνεται από μόνο 28.800 yuan (€3.439) και φτάνει μέχρι τα 38.800 yuan (€4.655), ανάλογα με την έκδοση.

Το Wuling Hongguang Mini EV είναι εξαιρετικά μικρό σε διαστάσεις, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 2.917 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.493 χιλιοστά, το ύψος 1.621 χιλιοστά και το μεταξόνιο τα 1.940 χιλιοστά. Παρόλα αυτά, στο εσωτερικό του μπορούν να χωρέσουν έως και 4 ενήλικες επιβάτες, με την εταιρία να τονίζει πως για τον σχεδιασμό του πήρε έμπνευση από τα kei cars της Ιαπωνίας, που ξεχωρίζουν για το ευρύχωρο εσωτερικό τους, παρά τις μικρές εξωτερικές τους διαστάσεις.

Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων δημιουργείται ένας χώρος αποσκευών 740 λίτρων, με το όχημα να διαθέτει επίσης 12 αποθηκευτικούς χώρους. Φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 13,82 kWh, που του χαρίζει μια αυτονομία 170 χλμ, σε κύκλο NEDC. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 100 χλμ/ώρα.

ΠηγήGasgoo.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...