Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, ζητώντας μεταξύ άλλων και την αύξηση του κομίστρου.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε πως θεωρεί δίκαιο το αίτημα να αυξηθεί το κόμιστρο και τόνισε ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα το αίτημα για άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις, η διεύρυνση της δυνατότητας για 7θέσια και 9θέσια ταξί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ και ο έλεγχος στις ιστοσελίδες των Ε.I.Χ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών).

1

Για τα 7θέσια και 9θέσια o υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σύντομα αυτή την δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας, ενώ για την υποκλοπή έργου από τα Ε.Ι.Χ, προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις και διαφημιστικά μηνύματα ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

2Επιδότηση για την αγορά ηλεκτροκίνητου ταξί: Πώς θα δοθεί

Παράλληλα, τον επόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την ενισχυμένη επιδότηση, για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος ταξί με ηλεκτροκίνητο, που θα φτάνει τα 22.500 ευρώ.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε στους αυτοκινητιστές ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας με τον οποίο συναντήθηκαν, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν μόνο 2.000 αιτήσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι λεπτομέρειες της επιδότησης που θα δοθεί από την κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτροκίνητου ταξί. Αναλυτικά:

  • Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.
  • Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά Περιφέρεια.
  • Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις.
  • Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.