Η Subaru παρουσιάζει την MY2022 έκδοση του Forester που φέρει μια σειρά βελτιώσεων ασφαλείας. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται η 4η γενιά της σουίτας EyeSight Driver Assist που διαθέτει 11 συστήματα ασφαλείας, όπως αυτόματο σύστημα διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης, ενεργό cruise control και σύστημα διατήρησης και αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Επιπλέον το Forester διαθέτει πλέον αναβαθμισμένο σύστημα παρακολούθησης οδηγού που τον ειδοποιεί για κόπωση ή απόσπαση προσοχής, ρυθμίζοντας αυτόματα την θέση του καθίσματος, τις γωνίες των εξωτερικών καθρεπτών και τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον οδηγό μέσω gestures να αυξομειώνει τη θερμοκρασία.

Το Forester προσφέρεται στην Ευρώπη αποκλειστικά ως τετρακίνητο με τον τετρακύλινδρο 2,0-λιτρο e-Boxer κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 18,4 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με το Lineartronic κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Μπορεί να κινηθεί για 1,6 χλμ αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του με ταχύτητες έως και 40 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο στην Ελλάδα προσφέρεται σε 4 εκδόσεις εξοπλισμού, Free, Style, Adventure και Premium, με τις τιμές τους να είναι:

  • Forester Free: 39.990 ευρώ
  • Forester Style: 43.970 ευρώ
  • Forester Adventure: 48.390 ευρώ
  • Forester Premium: 50.350 ευρώ