Η πρώτη Lamborghini Countach LPI 800-4 είναι έτοιμη για παράδοση

Σχετικά άρθρα

Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο του 2021, η Lamborghini παρουσίασε την Countach LPI 800-4, η οποία αποτίει φόρο τιμής στην αυθεντική, που κυκλοφόρησε πριν μισό αιώνα. Λίγα 24ωρα μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου αυτοκινήτου στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, η ιταλική εταιρία έκανε γνωστό πως και τα 112 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει έγιναν sold-out.

Την περασμένη εβδομάδα, πιάστηκε μια Countach LPI 800-4 να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στους δρόμους έξω από το εργοστάσιο της Lamborghini, στη Μπολόνια της Ιταλίας, ώστε να ελεγχθούν πως όλα τα συστήματα λειτουργούν αρμονικά. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο που θα δεις στο παρακάτω video είναι το πρώτο που θα παραδοθεί σύντομα στον τυχερό ιδιοκτήτη του.

Η Lamborghini πούλησε την κάθε μια από τις 112 νέες Countach για 2 εκατ. ευρώ προ φόρων, με το αυτοκίνητο να παίρνει κίνηση από τον ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 780 ίππων και 720 Nm ροπής με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων με 35 Nm ροπής.

Το σύνολο αποδίδει έως 814 άλογα και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 355 χλμ/ώρα.

Διάβασε αναλυτικά

Επίσημο: Lamborghini Countach LPI 800-4

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...