Η Toyota θέλει το επόμενο οικονομικό έτος (Μάρτιος 2022 – Απρίλιος 2023) να σημειώνει νέο ρεκόρ παραγωγής, κατασκευάζοντας 11 εκατ. οχήματα, τονίζοντας ωστόσο ότι η επίτευξη του παραπάνω στόχου θα εξαρτηθεί από την επάρκεια των τσιπ.

Από τα 11 εκατομμύρια οχήματα που σκοπεύει να κατασκευάσει, τα 7,5 εκατομμύρια θα παραχθούν στο εξωτερικό και τα 3,5 εκατομμύρια θα κατασκευαστούν στην Ιαπωνία, αύξηση 25% και 15%, αντίστοιχα, από το οικονομικό σχέδιο του 2021.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει μια ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων που έχει συγκρατηθεί από την έλλειψη βασικών εξαρτημάτων εν μέσω της Covid-19. Η Toyota μοιράστηκε το σχέδιο με βασικούς προμηθευτές ανταλλακτικών, ώστε να μπορέσουν να καταρτίσουν τα δικά τους σχέδια παραγωγής.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς πωλήσεων, εκτιμά πως θα κατασκευάσει περίπου 9 εκατ. αυτοκίνητα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Hyundai Motor, μητρική εταιρία της Hyundai και της Kia προέβλεψε πως η παραγωγή αυτοκινήτων θα ανακάμψει το πρώτο εξάμηνο του 2022, καθώς η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ, αναμένεται να μειωθεί σταδιακά από το δεύτερο τρίμηνο.

Για το 2022, οι δύο κορεατικές εταιρίες προβλέπουν αύξηση 12,1% σε σχέση με το 2021, θέλοντας να πουλήσουν φέτος 7,47 εκατ. αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η Hyundai στοχεύει σε 4,32 εκατ. πωλήσεις το 2022, με την Kia να θέλει να πουλήσει 3,15 εκατ. αυτοκίνητα.