Η Tesla ανακαλεί 53.822 αυτοκίνητα της στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακαλεί 53.822 Model S, Model X, Model 3 και Model Y στις ΗΠΑ, επειδή το Beta λογισμικό αυτόνομης οδήγησης FSD (Full Self-Driving) δεν επιτρέπει σε ορισμένα μοντέλα να ακινητοποιούνται πλήρως σε ορισμένες διασταυρώσεις, δημιουργώντας κίνδυνο για την ασφάλεια.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) δήλωσε ότι η ανάκληση αφορά ορισμένα Model S και Model X παραγωγής 2016 – 2022, Model 3 παραγωγής 2017 – 2022 και Model Y παραγωγής 2020 – 2022. Η NHTSA δήλωσε ότι η FSD λειτουργία μπορεί να επιτρέψει στα αυτοκίνητα να περάσουν από μια διασταύρωση χωρίς να σταματήσουν σε σήμανση STOP.

Η Tesla θα πραγματοποιήσει μια over-the-air αναβάθμιση λογισμικού που θα απενεργοποιεί τη λειτουργία “rolling stop”, δήλωσε η NHTSA. Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla δήλωσε ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με το FSD λογισμικό στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε σε σχεδόν 60.000 από μερικές χιλιάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Tesla έχει δοκιμάσει τη βελτιωμένη έκδοση του λογισμικού αυτόματης οδήγησης σε δημόσιους δρόμους, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία και η ρυθμιστική αρχή έχουν πει ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δεν καθιστούν τα αυτοκίνητα αυτόνομα.

Η Tesla δήλωσε ότι μέχρι τις 27 Ιανουαρίου δεν γνώριζε να υπάρχουν αξιώσεις εγγύησης για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με την ανάκληση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...