Η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο στην κοινοπραξία της στην Κίνα, BMW Brilliance Automotive (BBA), με την τελευταία να λαμβάνει σήμερα τη σχετική επιχειρηματική άδεια από τις κινεζικές αρχές, με ισχύ από τις 11 Φεβρουαρίου 2022. Έτσι, η BMW κατέχει έμμεσα το 75% των μετοχών της BBA, ενώ ο κινέζος εταίρος Brilliance China Automotive Holdings Ltd. κατέχει έμμεσα το υπόλοιπο 25%.

1

Η γερμανική εταιρία αύξησε τη συμμετοχή της στην BBA από 50% σε 75%, με την τελευταία να ενοποιείται πλήρως στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου της BMW. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πληρώσει 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, με την πληρωμή του τιμήματος της αγοράς να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Η πλήρης ενοποίηση της BBA στη BMW θα επηρεάσει τους βασικούς δείκτες απόδοσης του BMW Group για το οικονομικό έτος του 2022. Να θυμίσω ότι η BBA είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής iX3 στην Κίνα, απ’όπου και εξάγεται παγκοσμίως. Η κίνηση της BMW έρχεται λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη της Stellantis, η οποία αύξησε το μερίδιο της στην κοινοπραξία της στην Κίνα.