Δεύτερη ομαδική αγωγή εγκλωβισμένων οδηγών κατά της Αττικής Οδού. Ζητούν 144.000 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Χθες το απόγευμα έκλεισε η πλατφόρμα της Αττικής Οδού και περίπου 12.000 ήταν οι αιτήσεις αποζημίωσης -ύψους 2.000 ευρώ- που υποβλήθηκαν, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες των εγκλωβισμένων οχημάτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να κινηθούν και νομικά εναντίον της εταιρίας και έτσι 8 πολίτες κατέθεσαν ομαδική αγωγή, διεκδικώντας 144.000 ευρώ.

Στην αγωγή τους περιγράφουν τα όσα έζησαν και πως κινδύνευσαν αβοήθητοι για ώρες μέσα στο κρύο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ομαδική αγωγή τους:

Οι ιθύνοντες της εταιρίες δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο κεντρικότερος οδικός άξονας του λεκανοπεδίου Αττικής από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες οχήματα καθημερινά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων συμπολιτών μας εντός των οχημάτων τους. Πρέπει να επισημανθεί ότι η Αττική Οδός εξυπηρετεί καθημερινά τον μεγαλύτερο όγκο κίνησης στην πρωτεύουσα της Ελλάδος και για την είσοδο σε αυτήν είναι υποχρεωτική η χρέωση όλων των οχημάτων.

Και συνεχίζοντας στην αγωγή τους οι εγκλωβισμένοι αναφέρουν:

Αν και η Αττική Οδός είναι ένας οδικός άξονας υπό ιδιωτική εκμετάλλευση με υψηλές χρεώσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει στους χρήστες της, ασφαλή διέλευση, οι πρώτοι και δεύτεροι των συμβαλλομένων δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, αντιθέτως φέρουν μεγάλες ευθύνες για τις εγκληματικές παραλείψεις αναφορικά με την διαχείριση της κακοκαιρίας, οι οποίες οδήγησαν στον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών, μεταξύ των οποίων και ηλικιωμένων, ασθενών, παιδιών και εγκύων, που βρίσκονταν στα οχήματα τους, χωρίς θέρμανση, τροφή και νερό για διάρκεια που ξεπερνούσε ακόμη και τις 24 ώρες και χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τα αρμόδια όργανα των εναγόμενων. Οι πολίτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για το χάος που επικρατούσε στην Αττική Οδό, κανείς υπάλληλος της πρώτης και δεύτερης των εναγομένων, δεν τους πληροφορούσε, κανείς υπάλληλος δεν τους βοηθούσε!.

Μάλιστα περιγράφουν και παραδείγματα οδηγών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους και να περπατήσουν για χιλιόμετρα μέσα στο κρύο και τα χιόνια προκειμένου να βρεθούν σε σημείο ασφαλές.

Διάβασε ακόμη

Η πρώτη ομαδική αγωγή κατά της Αττικής Οδού. Ζητούν 128.000 ευρώ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...