Άνοιξε η πλατφόρμα Open Car, όπου βλέπεις πληροφορίες για κάθε όχημα

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε γίνει γνωστό στα τέλη του περασμένου έτους, τέθηκε σήμερα σε παραγωγική λειτουργία η νέα υπηρεσία Open Car, όπως αναφέρουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μέσω της εν λόγω online πλατφόρμας, θα μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση σε δημόσιες πληροφορίες για την κατάσταση ενός οχήματος που διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα “Πολίτης και καθημερινότητα” και την υποενότητα “Μετακινήσεις”. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

  • αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
  • αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και
  • το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος

Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...