Lewis Hamilton: Νομίζετε πως έχετε δει τον καλύτερο Hamilton; Περιμένετε να με δείτε φέτος

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το περσινό τελευταίο GP, αυτό του Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου έχασε τον 8ο παγκόσμιο τίτλο στον τελευταίο γύρο από τις αποφάσεις του Michael Masi, –ο οποίος τελικά απολύθηκε– έδωσε ο Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να μιλά στα μέσα στο περιθώριο της παρουσίασης του φετινού μονοθέσιου της Mercedes.

Όπως είπε ο Hamilton, αρνήθηκε να αφήσει την απογοήτευση του Άμπου Ντάμπι να καθορίσει την καριέρα του, ενώ παρότι έμεινε σιωπηλός όλο τον χειμώνα, αποκάλυψε πως ποτέ δεν είχε καμία πρόθεση να αποσυρθεί από τη Formula 1, αλλά πέρασε από τη συνήθη διανοητική του διαδικασία να αποφασίσει αν ήθελε να συνεχίσει.

Μετά το τέλος του αγώνα, έσβησα. Αποσυνδέθηκα από τα πάντα. Νομίζω ότι αξίζω να μπορώ να το κάνω αυτό στο τέλος της χρονιάς. Είχα την οικογένεια μου γύρω μου, ολόκληρη την οικογένειά μου. Ήταν στη πραγματικότητα μια σπάνια περίπτωση όπου είμασταν απολύτως όλοι μαζί και εγώ απλά επικεντρώθηκα στο να είναι παρών μαζί τους.

Προφανώς χρειάστηκε χρόνος για να αφομοιώσω αυτό που είχε συμβεί και νομίζω πως είναι ακόμα δύσκολο να κατανοήσεις πλήρως τα πάντα. Αλλά ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Εστιάζω μόνο στην προπόνηση, στο να είμαι υγιής και να απολαμβάνω την άδεια μου γιατί περνάει γρήγορα.

Έχω σκεφτεί να αποσυρθώ αρκετές φορές. Ειλικρινά, δεν θα το κάνω. Φυσικά, στο τέλος της σεζόν, το σκέφτεσαι και το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για να γίνεις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι υποτιμούν αυτό που χρειάζεται για να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να κάνεις, δεν είναι μόνο να οδηγείς το αυτοκίνητο γρήγορα.

Αυτό που ρωτώ στον εαυτό μου κάθε χρόνο είναι εάν είμαι σε θέση να θυσιάσω τον χρόνο που απαιτείται. Εάν μπορώ να συνεχίσω να σηκώνω το βάρος που χρειάζεται. Αυτή είναι μια φυσιολογική διανοητική διαδικασία για μένα, αλλά, φυσικά, αυτή επιδεινώθηκε φέτος από ότι έγινε στον τελευταίο αγώνα.

Τελικά, λατρεύω το άθλημα που έχω αγαπήσει όλη μου τη ζωή. Υπήρξε μια στιγμή όπου προφανώς έχασα λίγο την πίστη μου στο σύστημα. Αλλά, γενικά είμαι πολύ αποφασιστικός άνθρωπος και μου αρέσει να σκέφτομαι από μέσα μου ότι, ενώ τέτοιες στιγμές μπορεί να καθορίσουν την καριέρα κάποιου, αρνούμαι να καθορίσουν την δική μου καριέρα. Είμαι συγκεντρωμένος στο να γίνω ο καλύτερος που μπορώ και να επιστρέψω δυνατότερος.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα σταματούσα. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και νιώθω ότι είναι προνόμιο η συνεργασία μου με αυτή την τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια οικογένεια, που όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο στόχο. Είναι μια μοναδική αίσθηση.

Πάντα βλέπω ότι μέσα από αυτές τις εμπειρίες μπορείς να μετατρέψεις αυτό το συναίσθημα σε δύναμη και αυτό κάνω. Αν νομίζετε ότι αυτό που είδατε στο τέλος του περασμένου έτους ήταν το καλύτερο μου, περιμένετε μέχρι να δείτε τι θα κάνω φέτος.

Αναφερόμενος σε ότι έγινε στο Άμπου Ντάμπι, ο Hamilton είπε:

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν και τίποτα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τον τρόπο και το πως ένιωθα εκείνη τη στιγμή, ούτε και το πως νιώθω για αυτή την κατάσταση. Προφανώς και ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα. Αποστασιοποιήθηκα λίγο και έπρεπε να μείνω λίγο με τον εαυτό μου.

Ωστόσο είναι καλό που βλέπουμε την FIA να λαμβάνει μέτρα και να κάνει βελτιώσεις. Είναι κλειδί να υπάρχει η ευθύνη και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν άλλον οδηγό ποτέ ξανά στο μέλλον.

Επαινώ όλα όσα ανακοίνωσε χθες η FIA. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα δούμε πραγματικά αυτές τις αλλαγές και πως οι κανονισμοί θα εφαρμόζονται δίκαια και σε σταθερή βάση.

Για τον Max Verstappen ο Hamilton είπε:

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Max. Ο Max έκανε ό,τι θα έκανε ο κάθε οδηγός με την ευκαιρία που του δόθηκε. Είναι ένας σπουδαίος ανταγωνιστής και θα δώσουμε και φέτος μια ακόμη μάχη, έχοντας τις περσινές εμπειρίες.

Δεν έχω κανένα θέμα μαζί του. Δεν κρατάω κακία με κανέναν. Δεν νομίζω ότι είναι καλό να το κουβαλάς μαζί σου, δεν έχω τίποτα πάνω από τον ώμο μου να με κρατάει πίσω. Δεν αφήνω αυτή την εμπειρία να είναι μια από αυτές.

Για τους στόχους του για φέτος ο Βρετανός πρόσθεσε:

Αρχικά δεν έχω έχω κάποιο σαφή στόχο, αλλά εκτιμώ πως ο καθένας μας στην ομάδα δούλεψε όλον αυτό τον καιρό με ξεκάθαρες βλέψεις προς το απόλυτο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι θέμα του πόσο ψηλά θέτεις τον πήχη, πώς πετυχαίνεις κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει ποτέ. Έχουμε οκτώ πρωταθλήματα και τώρα θέλουμε να περάσουμε στο επόμενο.

Ο Toto Wolff από τη μεριά του είπε:

Αυτό που νιώσαμε όλοι αρχικά ήταν ένα σοκ. Αυτό είναι ένα σπορ, όχι η παγκόσμια πολιτική. Στον μικρόκοσμο που ζούμε ότι συνέβη ήταν σοκαριστικό. Ο Lewis ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και ξαφνικά του στερήθηκαν τα πάντα από την απόφαση ενός μόνο ανθρώπου, παραβιάζοντας τους κανονισμούς. Είναι πολύ δύσκολο να δεχθείς κάτι τέτοιο. Έπρεπε να απομακρυνθεί, να καθαρίσει το μυαλό του και έπειτα να το επεξεργαστεί για να το αντιμετωπίσει πνευματικά.

Η απόφαση παραμονής του Lewis στην Formula 1 δεν έχει να κάνει με την αντικατάσταση του διευθυντή αγώνων ή από οποιοδήποτε άλλον. Ήταν η δική του απόφαση να συμβιβαστεί με τον τρόπο που τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα. Για εκείνον ήταν θέμα δικαιοσύνης και αθλητικής άμιλλας, που δεν υπήρξαν στο τελευταίο GP. Χρειαζόταν χρόνο, αλλά τώρα επέστρεψε δυνατός και σε καλή διάθεση.

Είναι ενθαρρυντικό που είδαμε να γίνονται κάποιες ενέργειες. Η δομή είναι πιο στιβαρή και υφίσταται πια και άλλος υποστηρικτικός μηχανισμός για το έργο του διευθυντή του αγώνα. Η FIA ανέφερε ότι θα υπάρχει μια εικονική αίθουσα ελέγχου αγώνα με προηγμένη τεχνολογία και τώρα πάμε με τους νέους αγωνιστικούς διευθυντές στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Πιστεύω ότι αυτά είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...