Σειρά της Mercedes-AMG να αποκαλύψει το μονοθέσιο που θα οδηγήσουν οι Lewis Hamilton και George Russell στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν, με την πρωταθλήτρια ομάδα να επιστρέφει στο ασημί -κύριο- χρώμα για την W13.

Η παρουσίαση έγινε στο Silverstone, με την γερμανοβρετανική ομάδα να κάνει αμέσως μετά το shakedown της W13 στην πίστα, παρότι επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο Russell θα βρεθεί πρώτος στο τιμόνι του μονοθέσιου, για να ακολουθήσει ο Hamilton. Η Mercedes θα ολοκληρώσει την πρώτη από τις δύο επιτρεπόμενες ημέρες γυρισμάτων στην βρετανική πίστα, με τους δύο οδηγούς να περιορίζεται στα 100 χλμ. διανυθείσας απόστασης.

Σύμφωνα με την ομάδα, μετά από 18 μήνες σκληρής δουλειάς, η W13 είναι ένα μονοθέσιο που είναι 98% νέο και σχεδιασμένο από λευκό χαρτί. Το πλήρες όνομα του μονοθέσιου είναι Mercedes-AMG F1 W13 E Performance, με το W13 να αντιπροσωπεύει το δέκατο τρίτο μονοθέσιο που παράγεται από την εργοστασιακή ομάδα, από τότε που μπήκε στην F1 το 2010. Το λογότυπο E Performance, υποδηλώνει τη στενή συνεργασία μεταξύ της ομάδας και της Mercedes-AMG, όπως όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα επιδόσεων της AMG.

Η ομάδα με τα οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών επιδιώκει να επεκτείνει το ρεκόρ της με έναν ένατο συνεχόμενο τίτλο αυτή τη σεζόν, ενώ ο Hamilton θα αναζητήσει να κατακτήσει τον πολυπόθητο -όγδοο- πρωτάθλημα οδηγών, γράφοντας ιστορία. Ο Russell κάνει το ντεμπούτο του με τα “Ασημένια Βέλη”.