Ο Max Verstappen επέκρινε την απόφαση απομάκρυνσης του Michael Masi από την θέση του διευθυντή αγώνων, χαρακτηρίζοντας την ως “εξαιρετικά άδικη και πως δεν είναι η σωστή απόφαση”, τονίζοντας πως “τον πέταξαν πραγματικά κάτω από το λεωφορείο”.

Παράλληλα ο Ολλανδός αποκάλυψε πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Masi, όταν έμαθε για την αντικατάστασή του από τους Eduardo Freitas και Niels Wittich.

Το ότι τον απέλυσαν έτσι, αρχικά για εμένα είναι απαράδεκτο. Είναι πραγματικά απίστευτο. Λυπάμαι πολύ για τον Michael επειδή πιστεύω ότι ήταν ένας πολύ ικανός και πολύ καλός διευθυντής αγώνων.

Δεν έχω τίποτα εναντίον των νέων διευθυντών αγώνων, γιατί πιστεύω ότι είναι επίσης πολύ ικανοί και πολύ καλοί διευθυντές αγώνων. Αλλά, προσωπικά, για τον Michael, ένιωσα πολύ λυπημένος και του έστειλα ένα μήνυμα επίσης,

είπε ο Verstappen, λέγοντας επίσης ότι η απόφαση να απομακρυνθεί ο Masi, ο οποίος αντικατέστησε τον Charlie Whiting ως διευθυντής αγώνων ης F1 μετά τον ξαφνικό θάνατό του Whiting το 2019, ήταν λανθασμένη, επειδή ο Αυστραλός έπαιρνε αποφάσεις μόνος του στον έλεγχο του αγώνα.

Μετά τον θάνατο του Charlie, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τη σκυτάλη από κάποιον σαν αυτόν. Είχε τόση εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, και επίσης ο Charlie είχε βοήθεια γύρω του. Ενδεχομένως ο Michael να χρειαζόταν λίγο περισσότερο χρόνο. Όλοι χρειάζονται εμπειρία.

Όταν μπήκα σε αυτό το άθλημα, την πρώτη μου χρονιά, αν κοιτάξω πίσω τώρα, ήμουν εντελώς πρωτάρης. Είμαι πολύ καλύτερος από αυτό που ήμουν τότε και νομίζω ότι το ίδιο θα ήταν και για τον Michael.

Οπότε, το να τον απολύσουν αμέσως, εξαιτίας μου, δεν είναι η σωστή απόφαση. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για ότι θα κάνει στο μέλλον και ελπίζω να είναι καλύτερο από το να είναι διευθυντής αγώνων της Formula 1.

Ο Verstappen επέκρινε επίσης το γεγονός που επέτρεπε στα αφεντικά των ομάδων να επικοινωνούν απευθείας με τον διευθυντή του αγώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα, μια διαδικασία που έχει απαγορευτεί από φέτος.

Ο κόσμος μιλάει πολύ για αυτό που αποφασίστηκε στο Άμπου Ντάμπι, αλλά μπορείτε να φανταστείτε το πως νοιώθει ένας διαιτητής σε οποιοδήποτε άθλημα, όταν ουρλιάζει συνεχώς στο αυτί του ο προπονητής μιας ομάδας;

Ας πούμε: “κίτρινη κάρτα, κόκκινη κάρτα, καμία απόφαση, χωρίς φάουλ” Είναι αδύνατο να πάρεις μια απόφαση. Η F1 το επέτρεψε αυτό και μέλη της ομάδας μπορούσαν να μιλήσουν με τον Michael για τη λήψη αποφάσεων. Ήταν πολύ λάθος. Έπρεπε να πάρει ο Michael τις αποφάσεις μόνος του και το να του φωνάζουν άνθρωποι στο αυτί ήταν πολύ δύσκολο γι’αυτόν.