Alonso: Ο Masi ήταν σωστός και μας προστάτευε

Σχετικά άρθρα

Όσο υπάρχουν δημοσιογράφοι που θα ρωτούν τους οδηγούς της Formula 1 για το περιβόητο GP του Abu Dhabi του 2021, που καθόρισε τον περσινό πρωταθλητή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο οι πρωταγωνιστές θα εκφέρουν την άποψη τους.

Με την FIA να απαλλάσσει τον Michael Masi από διευθυντή αγώνων της F1, ο Fernando Alonso σε δηλώσεις του πριν και μετά τις δοκιμές στην Βαρκελώνη εξέφρασε ανοιχτά την συμπαράσταση του στον Αυστραλό. Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος οδηγός της Alpine πιστεύει ότι ο Masi θα λείψει από τους οδηγούς, επειδή προσπαθούσε πάντα να τους προστατεύσει, τονίζοντας:

Νομίζω ότι ο Michael προσπαθούσε να μας προστατεύει συνεχώς, κάτι που ζητάμε από έναν αγωνιστικό διευθυντή. Όλες οι αποφάσεις, μερικές φορές θα είναι εντάξει για κάποιους και όχι για κάποιους άλλους, επειδή ποτέ δεν θα νιώθεις δικαιωμένος σε κάποιες αποφάσεις, όπως συνέβη σε μένα στα όρια της πίστας στην πρώτη στροφή στην Αυστρία, παρόλο που δεν αγωνιζόμουν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μερικές φορές είναι εντάξει και μερικές φορές όχι.

Μας προστάτευε. Στο Spa δεν κάναμε αγώνα επειδή οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για αγώνα, στο Baku είχαμε κόκκινη σημαία, έστω και αν ήταν ένας ή δύο γύροι πριν το τέλος, επειδή δεν ήταν ασφαλές. Αναμφισβήτητα, το πρωτάθλημα κρίθηκε στο Baku, όταν ο Lewis Hamilton έχασε πολλούς βαθμούς. Υπάρχουν πράγματα που δεν θα είναι ποτέ εντάξει για όλους.

Αναφερόμενος στον τελευταίο αγώνα του 2021, ο οποίος έστεψε τον Max Verstappen παγκόσμιο πρωταθλητή, ο Alonso είπε:

Ο νέος πρόεδρος προφανώς ήθελε να διασφαλίσει πως όλος ο μηχανισμός είναι σωστός, και όπως έχω πει στο παρελθόν, μου αρέσει ο Mohammed, μου αρέσει η προσέγγισή του. Οπότε, αν πιστεύω ότι χρειαζόμασταν κάποιες νέες ιδέες σε αυτόν τον τομέα, είναι για το καλό όλων και είμαι χαρούμενος με αυτό. Στο όλο θέμα του Abu Dhabi ίσως έχω διαφορετική άποψη, δεν πιστεύω ότι έγινε τίποτα λάθος εκεί. Δεν πιστεύω ότι άλλαξε [ο αγωνιστικός διευθυντής] εξαιτίας του Abu Dhabi, ή τουλάχιστον ελπίζω ότι δεν έγινε έτσι.

Κλείνοντας, μιλώντας για τους νέους διευθυντές αγώνων Niels Wittich και Eduardo Freitas, ο Alonso πρόσθεσε:

Οι νέοι διευθυντές αγώνων ελπίζουμε ότι θα κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά και θα συνεχίζουν να μας προστατεύουν ως διευθυντές αγώνων και να εφαρμόζουν τους κανόνες, κάτι που είναι ίσως το μόνο που ζητάμε από αυτούς. Πρέπει να έχουμε όλοι τους ίδιους κανόνες, μερικές φορές θα νιώθουμε καλά, μερικές φορές όχι, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουμε πάντα τι είναι μαύρο και τι άσπρο. Ελπίζω να είναι για το καλύτερο, αλλά είναι μια δύσκολη δουλειά, όπως για κάθε διαιτητή σε οποιοδήποτε άθλημα.

Διάβασε ακόμα

Verstappen: Εξαιρετικά άδικη η απόφαση απομάκρυνσης του Masi

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...