Σίγουρα η αντίδραση του 57χρονου Robert Hooper που θα δεις στο video ήταν υπερβολική, όταν κάποιος πάρκαρε το αυτοκίνητό στην είσοδο του κτήματός του, κλείνοντας του τον δρόμο.

Ο Hooper, αγρότης όπως κι οι πρόγονοί του εδώ και τέσσερις γενιές, χρησιμοποίησε ένα περονοφόρο ανυψωτικό όχημα για να σηκώσει το Corsa από την είσοδο του αγροκτήματός του στο Newbiggin-in-Teesdale της κομητείας Ντάραμ και στη συνέχεια να το πετάξει έξω από το κτήμα του, σπρώχνοντας το στην άκρη του δρόμου.

Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο, με τον αγρότη να υποστηρίζει πως “το σπίτι ενός Άγγλου είναι το κάστρο του” και ότι ο 21χρονος Charlie Burns, επιβάτης στο αυτοκίνητο, τον γρονθοκόπησε όταν εκείνος ζήτησε αρχικά με ευγενικό τρόπο από εκείνον και τον οδηγό του αυτοκινήτου να το απομακρύνουν καθώς μπλόκαρε την είσοδο του αγροκτήματος, ενώ είχε πολλές δουλειές. Ο Burns, που επισκεπτόταν την περιοχή εκείνη τη μέρα του περασμένου Ιουνίου, είχε πιει επτά μπουκάλια μπύρες, όταν τον έριξαν κάτω οι περόνες του κλαρκ.

Ο αγρότης, που έχει λευκό ποινικό μητρώο, είπε στο δικαστήριο πως ο νεαρός τον χτύπησε δύο φορές με αποτέλεσμα να σκίσει το χείλος του. Στη συνέχεια τους προειδοποίησε να πάρουν το αμάξι, ειδάλλως θα αναλάβει ο ίδιος δράση:

Σκέφτηκα: έχουμε πρόβλημα. Αυτοί είναι δύο και με τα μισά μου χρόνια. Δεν ήξερα τι όπλα πιθανώς κουβαλούσαν πάνω τους, ή τις προθέσεις τους. Σκέφτηκα ότι αν φύγει το αυτοκίνητο από το κτήμα μου, θα φύγουν κι αυτοί,

είπε ο Hooper προσθέτοντας ότι είχε ενημερωθεί ότι συνέρρεαν εκείνο το καλοκαίρι στην περιοχή πολλοί νεαροί, ορισμένοι εκ των οποίων επιδείκνυαν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ένιωσα να απειλούμαι. Για τους Άγγλους τα σπίτια τους είναι τα κάστρα τους και το δικό μου κάστρο αρχίζει από την πύλη.

Ο συνήγορος του αγρότη εξήγησε ότι το απόφθεγμα αυτό ήταν ενός δικαστή του 17ου αιώνα, του Sir Edward Coke, που δημιούργησε δεδικασμένο με απόφασή του σε ανάλογη υπόθεση το 1604 μ.Χ.

Τελικά τα επιχειρήματα του Hooper έπεισαν τους ενόρκους που τον απήλλαξαν από τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της εσκεμμένης πρόκλησης καταστροφής εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων από άλλους αγρότες της περιοχής.