Σπάνιο Lexus LFA Nurburgring Edition πωλείται για περισσότερα από 1,15 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα 50 LFA Nurburgring Edition που κατασκεύασε η Lexus έχει βγει σε online δημοπρασία και με 12 ημέρες να απομένουν, έχει ήδη πιάσει τιμή 1,15 εκατ. δολαρίων.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 2012 και είναι το 349ο από τα 500 LFA που κατασκεύασε η Lexus και ένα από τα 50 Nurburgring Edition. Είναι βαμμένο σε πορτοκαλί χρώμα και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 3.272 χιλιόμετρα.

Κίνηση παίρνει από τον V10 κινητήρα, 4,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους (+10 από το “απλό” LFA), και 480 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Επιπλέον, το κιβώτιο έχει δεχτεί και αυτό ρυθμίσεις, με τις αλλαγές να γίνονται κατά 50 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα.

Το LFA Nurburgring Edition διαθέτει σκληρότερες αναρτήσεις, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μία μεγάλη πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από carbon ώστε να παράγει την απαραίτητη κάθετη αεροδυναμική δύναμη βελτιώνοντας έτσι την οδηγική συμπεριφορά.

Να σημειωθεί πως το LFA Nurburgring Edition είχε για κάποιο διάστημα το καλύτερο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring Nordschleife με 7:14.64.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...