Η Subaru ανακοίνωσε επίσημα πως σταμάτησε την ανάπτυξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης για την επόμενη γενιά του WRX STI, με την ιαπωνική εταιρία να αφήνει ανοικτή την πόρτα ώστε το επόμενο WRX STI να είναι ηλεκτροκίνητο, αλλά για την ώρα δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις. 

Η ανακοίνωση της Subaru αναφέρει: 

Καθώς η αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να κινείται προς την ηλεκτροκίνηση, η Subaru επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εξελίσσονται τα μελλοντικά της σπορ μοντέλα και αυτοκίνητα επιδόσεων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μεταβαλλόμενης αγοράς και στους κανονισμούς και τις απαιτήσεις για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, των οχημάτων μηδενικών εκπομπών και μειωμένης κατανάλωσης.

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η Subaru διερευνά ευκαιρίες για την επόμενη γενιά Subaru WRX STI, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης. Στο μεταξύ, ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς WRX STI δεν θα παραχθεί με βάση τη τωρινή γενιά του WRX.

Το Subaru WRX STI και η επωνυμία STI αντιπροσωπεύουν το ζενίθ των οχημάτων επιδόσεων της Subaru που αποτελούν παράδειγμα της μοναδικής κληρονομιάς DNA και ράλι της Subaru. Καθώς κοιτάμε το μέλλον, προσβλέπουμε επίσης στην ενσωμάτωση της ουσίας του STI στην επόμενη γενιά οχημάτων μας.