Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί στις διεθνείς αγοράς και βρίσκεται μια ανάσα από το να πέσει κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, στη σκιά των διαπραγματεύσεων Ρωσίας -Ουκρανίας αλλά και των τοπικών lockdowns που ανακοίνωσε η Κίνα, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI υποχωρούν κατά 8,75% στα 99,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού Brent σημειώνει πτώση 8% στα 103,68 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο άγγιξε τα 140 δολάρια το βαρέλι τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, προκαλώντας φόβους ότι ο εφοδιασμός θα διαταραχθεί.

Σε πτώση βρίσκεται και η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς τα συμβόλαια ενός μήνα στο Άμστερνταμ υποχωρούν κατά 11% και διαμορφώνονται στα 116,76 ευρώ ανά μεγαβατώρα, κάτι που έρχεται να προστεθεί στην πτώση κατά 32% της προηγούμενης εβδομάδας. Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια ενός μήνα στη Γερμανία, βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος για 5η διαδοχική ημέρα, καθώς διολισθαίνουν κατά 12% και καθορίζονται στα 250 ευρώ ανά μεγαβατώρα.