Κίνα: Η πρώτη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο με έναν πύργο και ένα άνοιγμα

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία η νέα γέφυρα Lvzhijiang που εκτείνεται 798 μέτρα πάνω από τον ποταμό Lvzhijiang και προεξέχει από σήραγγες που αναδύονται από απότομες βουνοπλαγιές σε κάθε πλευρά της κοιλάδας.

Χτισμένη σε μια ορεινή κοιλάδα σε σχήμα V, είναι η πρώτη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο με έναν πύργο και ένα άνοιγμα- συγκρατείται μόνο από έναν πύργο και στηρίζεται και στα δύο άκρα της από καλώδια. Δεν υπάρχουν πρόσθετες κολώνες και το μονό άνοιγμα της γέφυρας – η απόσταση μεταξύ δύο στηριγμάτων – είναι 780 μέτρα.

Λόγω του δύσβατου τοπίου της περιοχής, όλα τα κύρια στοιχεία στήριξης – ο πύργος ύψους 156 μέτρων, η πλάκα προσέγγισης της γέφυρας στο ένα άκρο της κατασκευής και το αγκυροβόλιο της σήραγγας στο άλλο άκρο της κατασκευής – είναι χτισμένα σε απότομες πλαγιές. Ο διευθυντής του έργου δήλωσε στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η διαφορά ύψους μεταξύ του καταστρώματος της γέφυρας και της αυλής συναρμολόγησης είναι 320 μέτρα ύψος.

Η γέφυρα συνδέει τη πόλη Yuxi και τον αυτόνομο νομό Chuxiong Yi της επαρχίας Γιουνάν και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο ταξιδιού. Το μέγιστο όριο ταχύτητας στη γέφυρα είναι τα 100 χλμ/ώρα. Με την κατασκευή να ξεκινά το 2019, το έργο χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=KQRaV_300CE

Παρόλο που τόσο η πόλη Yuxi όσο και η Chuxiong -μια αυτόνομη περιοχή του εθνοτικού λαού Yi, διάσημη για το μουσείο δεινοσαύρων της- δεν θεωρούνται δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, οι δύο περιοχές βρίσκονται ακριβώς στην καρδιά της επαρχίας Γιουνάν, μεταξύ μεγάλων πόλεων όπως το Κουνμίνγκ και το Νταλί. Η γέφυρα Lvzhijiang αποτελεί βασικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Yuchu Expressway μήκους 190 χιλιομέτρων και του δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Γιουνάν μήκους 9.000 χιλιομέτρων.

Διάβασε ακόμη

Στην Τουρκία η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου

Ο αυτοκινητόδρομος Yuchu συνδέει την Γιουνάν με άλλους σημαντικούς εθνικούς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπως ο αυτοκινητόδρομος Hangzhou-Ruili (μια πόλη του δυτικού Γιουνάν που συνορεύει με τη Μιανμάρ) και ο αυτοκινητόδρομος Guangzhou-Kunming. Η κατασκευή υπερσύγχρονων αυτοκινητόδρομων δεν είναι το μόνο τεχνικό κατόρθωμα που έχει επιτύχει η δυτική επαρχία της Κίνας τους τελευταίους μήνες. Ένας νέος σιδηροδρομικός σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Κίνας-Λάος εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...