Russell: Το porpoising είναι υπεύθυνο για το 99% των προβλημάτων της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Ο George Russell εκκίνησε από την 6η θέση στο GP της Σαουδικής Αραβίας, πίσω από τα τέσσερα μονοθέσια των Ferrari και Red Bull και από αυτό της Alpine του Esteban Ocon, αλλά κατάφερε μετά από έναν μοναχικό αγώνα, αφού προσπέρασε στην αρχή του αγώνα το Γάλλο, να τερματίσει στην 5η θέση, χωρίς να έχει τον ρυθμό να απειλήσει τους πρωτοπόρους.

Ο Βρετανός δήλωσε πως το φαινόμενο του porpoising (δελφινισμού) που εμφανίζουν τα μονοθέσια της Mercedes-AMG είναι υπεύθυνο για το 99% των προβλημάτων που έχει η W13. Ο Russell σημείωσε ότι μια ποικιλία παραμέτρων συμβάλλουν στο porpoising, που επηρεάζει τη Mercedes από τις δοκιμές, καθιστώντας την επίλυσή πολύ πιο δύσκολη, λέγοντας:

Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες μεταξύ της μηχανικής ακαμψίας του αυτοκινήτου και της ακαμψίας του πατώματος, του σχεδιασμού του πατώματος, της πίεσης των ελαστικών. Επίσης, η λειτουργία κινητήρα, όσο πιο γρήγορα πας τόσο χειρότερο γίνεται, επομένως δυσκολεύει τις κατατακτήριες, επειδή ανεβάζουμε τους κινητήρες στη μέγιστη ισχύ, πιάνουμε μεγαλύτερη ταχύτητα στην ευθεία, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και προκαλεί περισσότερο porpoising.

Έτσι, πρέπει σχεδόν να προλάβουμε αυτό το ζήτημα και επίσης στον αγώνα όταν έχεις κλειστό το DRS, έχεις περισσότερη κάθετη δύναμη από ό,τι με το DRS ανοιχτό, και αυτός είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ακόμα μαθαίνουμε και γι’ αυτό απέχουμε πολύ από το βέλτιστο. Αλλά γι’ αυτό είπα, αν λύσουμε το porpoising, αυτό θα αντιμετώπιζε -θα έλεγα- το 99% των προβλημάτων μας.

Ωστόσο, ο Russell παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αντιμετωπίσει η ομάδα το πρόβλημα, προσθέτοντας:

Θα αρχίσουμε να προσπαθούμε να εξελίσσουμε το μονοθέσιο γύρω από τα προβλήματα, αλλά πρέπει να λύσουμε το υποκείμενο πρόβλημα, που είναι το porpoising. Τα μονοθέσια αποδίδουν καλύτερα με χαμηλή απόσταση από το έδαφος και απλά δεν μπορούμε να πλησιάσουμε εκεί που τρέχουν οι αντίπαλοί μας. Όσο για το χρονοδιάγραμμα, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα.

Σίγουρα πήραμε πληροφορίες, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μικρά βήματα, οπότε πρέπει να κάνουμε κάποια άλματα και παλεύουμε να βρούμε αυτήν την ασημένια σφαίρα για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία όταν το κάνουμε αυτό, θα γίνουμε πιο γρήγοροι, αλλά όπως είπα και πριν είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις.

Διάβασε ακόμα

Τι είναι το porpoising που επηρεάζει τα φετινά μονοθέσια

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr