Επίσημο: Αγώνας της F1 στο Las Vegas από το 2023

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι από το 2023 προστίθεται στο πρόγραμμα των αγώνων της το GP του Las Vegas, το οποίο θα διεξαχθεί στους δρόμους της διάσημης αμερικάνικης πόλης.

Οι αντιδράσεις των οδηγών στην ανακοίνωση του Las Vegas GP

Επιπλέον, το Grand Prix του Las Vegas θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου -και όχι Κυριακή- τον επόμενο Νοέμβριο και θα είναι ένας από τους τρεις αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το Μαϊάμι και το Όστιν.

Το Las Vegas φιλοξένησε αγώνες μονοθέσιων το 1981 και το 1982, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τα μονοθέσια της F1 θα αγωνιστούν στο εμβληματικό Las Vegas Strip.

Η χάραξη της πίστας θα περνά έξω από τα διάσημα ξενοδοχεία και τα καζίνο της αμερικάνικης πόλης. Θα διαθέτει 14 στροφές και θα έχει μήκος 6,12 χλμ., με τις τελικές ταχύτητες να αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 342 χλμ/ώρα.

Η σχεδίαση περιλαμβάνει τρεις ευθείες, μια ακολουθία στροφών υψηλής ταχύτητας και ένα σικέιν, με το Grand Prix να ολοκληρώνεται μετά από 50 γύρους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...