Σήμερα, ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα ιδιοκτησίας ενός μοντέλου της Tesla είναι η δυνατότητα χρήσης του αποκλειστικού δικτύου ταχυφορτιστών της για γρήγορη, εύκολη και φθηνή φόρτιση. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2021 η Tesla “άνοιξε” στην Ολλανδία πιλοτικά το δίκτυο των Superchargers για όλους τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι όλοι οι Superchargers σταθμοί της στην Ολλανδία είναι πλέον “ανοιχτοί” για όσους οδηγούν ένα μη-Tesla αυτοκίνητο.

Φαίνεται, όμως πως σύντομα η Tesla θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων όλων των εταιριών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο της Tesla μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, Trudy Harrison, επιβεβαίωσε την είδηση, δηλώνοντας:

Η Tesla αναγνωρίζει ότι είναι μέρος της λύσης εδώ. Η Tesla πιστεύει ότι όσο πιο γρήγορα ο κόσμος σταματήσει να βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και κινείται προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών, τόσο το καλύτερο.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 800 Superchargers σταθμοί στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το νούμερο αυτό που μπορεί να ακούγεται μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού των σταθμών φόρτισης στη χώρα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχουν πάνω από 42.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 15.000 τοποθεσίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότεροι δημόσιοι χώροι φόρτισης, από ό,τι πρατήρια καυσίμων. Προφανώς, όμως, όλα αυτά τα σημεία φόρτισης δεν αφορούν DC ταχυφορτιστές, όπως το δίκτυο Superchargers της Tesla, επομένως το “άνοιγμα” του είναι σημαντική βοήθεια για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα.