Μια τσιμούχα λαδιού, αξίας €2, η αιτία που εξανέμισε τις πιθανότητες του Alonso στις κατατακτήριες του GP Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα

Το προηγούμενο Σάββατο, στις κατατακτήριες του GP της Αυστραλίας, ο Fernando Alonso ήταν αρκετά γρήγορος και στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 έδειχνε να μπορεί να “χτυπήσει” την pole position ή τουλάχιστον να γράψει τον 2ο ή 3ο χρόνο. Ωστόσο, ένα πρόβλημα στο υδραυλικό κύκλωμα του μονοθέσιο του, τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστα και να χτυπήσει το μονοθέσιο του.

Ο Alan Permane, αθλητικός διευθυντής της Alpine F1, δήλωσε στο επίσημο podcast της F1 ότι ο Ισπανός θα σταματούσε τα χρονόμετρα σε αυτόν το γύρο πιθανότατα στο 1 λεπτό και 18,3 δευτ. Στον επόμενο γύρο, αν ο Ισπανός ήταν αλάνθαστος, θα “κατέβαζε” τον χρόνο του άλλο ένα δέκατο ή ίσως και ενάμιση δέκατο, οπότε στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σημείωσε 1:18,15 ή 1:18,2.

Με τον Charles Leclerc να παίρνει την pole στο Albert Park με χρόνο 1:17,868, ο οδηγός της Alpine τελικά δεν θα έπαιρνε την pole, αλλά ίσως ήταν μπροστά ή πίσω από τους Max Verstappen (1:18,154) και Sergio Pérez (1:18,240).

Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Otmar Szafnauer, αποκάλυψε ότι μια ελαττωματική τσιμούχα λαδιού -κόστους περίπου €2- του υδραυλικού συστήματος ήταν το πρόβλημα που στέρησε στον Alonso να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η τσιμούχα φθάρθηκε και διέρρευσε λάδι. Έχουμε μια λειτουργία failsafe, που προσπάθησε να σώσει τον κινητήρα, οπότε όταν βλέπει πτώση της πίεσης λαδιού, η λειτουργία failsafe ενεργοποιείται και αυτό συνέβη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...