Ένα μοναδικό μονοθέσιο έργο τέχνης για τον Ayrton Senna θα εκτεθεί στην Imola

Σχετικά άρθρα

Το μουσείο του Ayrton Senna στην πίστα της Imola θα παρουσιάσει ένα μοναδικό αριστούργημα κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Emilia Romagna, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς ένα εκθεσιακό μονοθέσιο της McLaren μετατράπηκε σε έργο τέχνης.

Αυτό ονομάζεται “Senna Now” και -φυσικά- είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου Βραζιλιάνου οδηγού. Η μία πλευρά του αυτοκινήτου εμπιστεύτηκε τον Γάλλο καλλιτέχνη του δρόμου Jisbar, στον οποίο δόθηκε η ελευθερία να εκφραστεί, αντλώντας έμπνευση από τον Senna.

Στην άλλη πλευρά του μονοθέσιου υπάρχει ένα συνονθύλευμα τριών εμβληματικών liveries -το μαύρο και το χρυσό της Lotus, το Rothmans της Williams, και το Marlboro της McLaren- που συνδέονται με την καριέρα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1.

Το έργο τέχνης “Senna Now” συντάχθηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή μόδας Matteo Macchiavelli, ο οποίος ήταν τεράστιος θαυμαστής του Senna. Μετά τον φετινό αγώνα στην Imola, το έργο τέχνης, δωρεά του Ιταλού συλλέκτη Gianluca Tramonti, θα εκτεθεί στα GP του Μαϊάμι και του Μονακό καθώς και σε εκθέσεις τέχνης στη Βενετία και στο Μαϊάμι. Έκτοτε, το μονοθέσιο θα δημοπρατηθεί, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ayrton Senna Foundation.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...