Η Renault διερευνά την πώληση μετοχών της Nissan

Σχετικά άρθρα

Η Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μέρος του μεριδίου που κατέχει στη Nissan, μια κίνηση που θα μπορούσε να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη στροφή της γαλλικής εταιρίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και να μειώσει παράλληλα τις μακροχρόνιες εντάσεις με τη Nissan στη συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η Renault κατέχει το 43,4% της Nissan, με την δεύτερη να έχει μερίδιο μόλις 15% στην Renault, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Η Nissan ενδέχεται να είναι διατεθειμένη να αγοράσει ορισμένες από τα 1,83 δισεκατομμύρια μετοχές της που κατέχει η Renault και με την πώληση μετοχών της Nissan αξίας 7,1 δισ. ευρώ, η Renault θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει μια συμμαχία 23 ετών χωρίς να την διαλύσει.

Η μείωση του μεριδίου της Renault στη Nissan στο 15%, θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 4,65 δισ. ευρώ στα ταμεία της γαλλικής εταιρίας, αλλά είναι απίθανο η Renault να πουλήσει τόσες πολλές μετοχές της Nissan, καθώς αυτό θα αποδυνάμωνε τη συμμαχία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην έκθεση της Γενεύης τα αποκαλυπτήρια του Renault 5

Η Renault βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών του ηλεκτρικού Renault 5, ώστε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να γίνουν στην έκθεση της Γενεύης,...

Η Renault μας δείχνει το νέο Twingo σε μορφή πρωτότυπου

Η Renault αποκάλυψε σήμερα το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Twingo, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. Το νέο Twingo θα είναι πλήρως...