Koenigsegg: Έτοιμη η πρώτη Jesko Absolut προ-παραγωγής, ετοιμάζει την one-off CC12

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει περισσότερα από 2 χρόνια από την ημέρα που η Koenigsegg παρουσίασε την Jesko Absolut στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα η σουηδική εταιρία έκανε γνωστό πως έχει ετοιμάσει την πρώτη Jesko Absolut προ-παραγωγής.

Το hypercar είναι βαμμένο στο Graphite Grey χρώμα έχοντας πορτοκαλί λεπτομέρειες και κίνηση παίρνει από τον V8 5,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 1.280 ίππων με 1.000 Nm ροπής όταν καταναλώνει βενζίνη και 1.600 ίππων με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 9-τάχυτο LST αυτόματο κιβώτιο που υπόσχεται “αστραπιαίες” αλλαγές.

Το bodykit της Jesko Absolut είναι νέο και έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,278 Cd. Η Koenigsegg επένδυσε περισσότερες από 3.000 ώρες αναλύοντας αεροδυναμικά το bodykit, ενώ δαπάνησε επιπλέον 5.000 ώρες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αυτοκινήτου.

Είναι σε θέση να παράγει έως 1.400 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης. Τα 800 κιλά τα παράγει στα 250 χλμ/ώρα και τα 1.000 στα 275 χλμ/ώρα. Να σημειωθεί πως το πίσω μέρος της Jesko Absolut έχει επεκταθεί κατά 8,5 εκατοστά σε σύγκριση με την Jesko.

Η Jesko Absolut ζυγίζει μόλις 1.320 κιλά στεγνή χάρη στην εκτενή χρήση carbon, με την Koenigsegg να ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης της μπορεί να την οδηγεί ως το καθημερινό του αυτοκίνητο. Φορά ζάντες 21″ με ελαστικά διαστάσεων 325/30, έχει πιο συμπαγή ανάρτηση, που μπορεί να μαλακώσει για τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης, με την πίσω αεροτομή της Jesko να απουσιάζει, με την Jesko Absolut να διαθέτει δύο πτερύγια, εμπνευσμένα από το μαχητικό αεροσκάφος F-15.

Η εταιρία λέει πως οι προσομοιώσεις στους υπολογιστές έδειξαν πως το αυτοκίνητο είναι ικανό να πιάσει τα 531 χλμ/ώρα (330 μίλια/ώρα).

Παράλληλα η Koenigsegg έχει δημιουργήσει ένα one-off μοντέλο για κάποιον πελάτη της. Αυτό ονομάζεται CC12 και αποτίει φόρο τιμής στο CC8S μιας και φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την παρουσίασή του.

Το CC8S ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Koenigsegg, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 6 μονάδες μεταξύ 2002-2003.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr