Η VW έκανε γνωστό πως θα δημιουργήσει μια νέα μάρκα για την αγορά των ΗΠΑ, την Scout, η οποία θα διαθέτει αρχικά στη γκάμα της ένα ηλεκτρικο pickup και ένα ηλεκτρικό SUV. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess δήλωσε:

Μετά την επιτυχή ανάκαμψη της Volkswagen στις ΗΠΑ, τώρα εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές ανάπτυξης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ηλεκτροκίνηση παρέχει μια ιστορική ευκαιρία να εισέλθουμε στην εξαιρετικά ελκυστική κατηγορία pickup και R-SUV, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας να γίνουμε σημαντικός παίκτης στην αγορά των ΗΠΑ.

Η νέα εταιρία θα έχει έδρα στις ΗΠΑ και θα είναι ανεξάρτητη, όπως η Audi και η Porsche. Θα επιφορτιστεί με την ανάπτυξη, τη σχεδίαση, την εξέλιξη και την κατασκευή του ηλεκτρικού pickup και του ηλεκτρικού SUV, με τα πρωτότυπα τους να παρουσιάζονται το 2023 και τρία χρόνια μετά, το 2026, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Τα αυτοκίνητα θα βασίζονται σε “μια νέα ιδέα τεχνικής skateboard πλατφόρμας” και θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Στόχος της εταιρίας είναι να κατασκευάζει 250.000 μοντέλα της Scout ετησίως που θα συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας του VW Group στις ΗΠΑ. Επιπλέον θέλει να κατέχει το 10% του μεριδίου αγοράς των ηλεκτρικών pickup και των R-SUV.