Το restomoded Nissan R32 Skyline GT-R είναι η απόλυτη τελειότητα

Σχετικά άρθρα

Το Nissan R32 Skyline GT-R του 1993 του βελτιωτικού οίκο Mine’s θεωρείται “αυτοκίνητο-θρύλος” στην ιστορία του μοντέλου, και έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες περιοδικά και video, ενώ είχες τη δυνατότητα να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 2 του 1999.

Περίπου 30 χρόνια μετά τη δημιουργία του, η ιαπωνική εταιρία Built By Legends παρουσιάζει μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του παγκοσμίου φήμης Skyline, με το εν λόγω restomod να είναι το απόλυτο R32.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από την Built By Legends (BBL) σε συνδυασμό με την Mine’s, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εξαρτημάτων της τελευταίας -μαζί με την εμπειρία δεκαετιών- μαζί με μερικά εξαιρετικά high-end aftermarket ανταλλακτικά και πολυάριθμα κατά παραγγελία αντικείμενα από την πρώτη.

Μηχανικά, το R32 τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, έχοντας ως βάση ένα μπλοκ του RB26 από την Nismo Heritage. Η χωρητικότητα του είναι στα 2,8 λίτρα και διαθέτει σφυρήλατα έμβολα και μπιέλες, σφυρήλατο στρόφαλο, σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Mine’s σε συνεργασία με την BBL, ένα intercooler R-Type της HKS και το turbo GT2860R της GCG. Ο κινητήρας είναι χειροποίητος και κατασκευασμένος από τον επικεφαλής της Mine’s, Toshikazu Nakayama.

Η απόδοση του συνόλου αγγίζει τα 500 άλογα, ενώ όταν ανοίγεις το καπό βλέπεις -πάνω από τον κινητήρα- την μαύρη μπάρα θόλων τιτανίου, που είναι διακοσμημένη με έναν τοπογραφικό χάρτη του όρους Fuji.

Με βάρος μόλις 1.360 κιλά, η restomod εκδοχή του θρυλικού JDM μοντέλου διαθέτει επίσης ότι πιο σύγχρονο στον τομέα της ανάρτησης, καθώς φοράει DFV αμορτισέρ της Ohlins και ελατήρια της Hyperco, ενώ για την πέδηση φροντίζουν ένα κορυφαίο σετ της Brembo, με τετραπίστονες F50 δαγκάνες εμπρός και διπίστονες F360 πίσω. Το αυτοκίνητο πατάει σε ζάντες 18 ιντσών της Rays Volk Racing, με ελαστικά της Bridgestone.

Αισθητικά, το αυτοκίνητο φορά ένα νέο bodykit που αποτελείται από καινούριο μπροστινό προφυλακτήρα, καπό με NACA αεραγωγούς και πίσω αεροτομή, όλα κατασκευασμένα από carbon. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο λευκό μεταλλικό χρώμα Shiranami White Pearl και φέρει επίσης μια νέα μάσκα της BBL και ειδικά ταμπελάκια Mine’s x BBL.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα με ένθετα από ύφασμα εποχής, τιμόνι ντυμένο με Alcantara, δερμάτινο χειρόφρενο της Mine’S, πεντάλ από R34 και νέος λεβιές ταχυτήτων.

Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο για περιορισμένη παραγωγή, με την τιμή του R32 Skyline GT-R tης Built By Legends και της Mine’s να ξεκινά από τα 380.000 δολάρια, και σε αυτή την τιμή παίρνεις και ένα custom billet κλειδί.

Κάπως έτσι καταλήγουμε ότι το restomod του Nissan Skyline R32 GT-R της Mine’s είναι με διαφορά το πιο cool αυτοκίνητο που θα δεις στο internet σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...