Στις αρχές του χρόνου η Bentley επιβεβαίωσε ότι το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2025, και για τον λόγο αυτό η βρετανική εταιρία επενδύει 2,5 δισ. λίρες (3 δισ. ευρώ) σε βάθος δεκαετίας, ώστε -μεταξύ άλλων- να εκσυγχρονίσει το κεντρικό της εργοστάσιο στο Crewe της Αγγλίας.

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο CEO της Bentley, Adrian Hallmark, ανέφερε ότι το εν λόγω μοντέλο θα είναι εξαιρετικά ικανό, με την απόδοση του να αγγίζει τα 1.400 ηλεκτρικά άλογα, ώστε να μπορεί να επιταχύνει τάχιστα. Χαρακτηριστικά, ο Hallmark είπε:

Αν είμαστε στους 650 ίππους σήμερα με την (Continental) GT Speed, θα έχουμε τουλάχιστον τα διπλάσιο από αυτό με το αμιγώς ηλεκτρικό μας. Αλλά από την άποψη των 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα), υπάρχουν φθίνουσες αποδόσεις. Το πρόβλημα είναι ότι είναι άβολο. Και μετά γίνεται απλά ναυτία.

Για το λόγο αυτό, το αφεντικό της Bentley πρότεινε μια λύση που θα δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να αλλάξει το επίπεδο επιτάχυνσης, τονίζοντας:

Θα μπορείς να έχεις το 0-60 μίλια/ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα. Ή θα μπορείς να το αλλάξεις σε 1,5 δευτερόλεπτα.

Προχωρώντας και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley θα είναι ένα σεντάν που θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύσσει η Audi και σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο EXP 100 GT. Έως το 2030 η Bentley θα παρουσιάσει 5 ηλεκτρικά μοντέλα.