Τα 100 χρόνια της γιορτάζει η Bentley και κοιτάζοντας το μέλλον, παρουσιάζει το EXP 100 GT concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτόνομο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μπορεί να είναι ένα grand tourer της βρετανικής εταιρίας το 2035.

Ο σχεδιασμός του είναι συνάμα φουτουριστικός αλλά και κλασσικός, με το πρωτότυπο να έχει επιβλητική εμφάνιση. Η μάσκα του είναι κατασκευασμένη από 6.000 LED που χωρίζονται από ένα λεπτό κομμάτι χαλκού. Στην άκρη του καπό συναντάμε το “Flying B” λογότυπο της εταιρίας, με το μήκος του πρωτότυπο να αγγίζει τα 5,8 μέτρα, το πλάτος τα 2,4 μέτρα, ενώ το βάρος του φτάνει τα 1.900 κιλά, παρότι κάνει χρήση αλουμινίου και carbon στο σώμα.

Κίνηση παίρνει από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.340 ίππων και 1.500 Nm ροπής, που χαρίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 700 χλμ ανά φόρτιση, με τις μπαταρίες να φορτίζουν στο 80% μέσα σε 15 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή.

Το Bentley EXP 100 GT concept, παρότι πρωτότυπο, διαθέτει τιμόνι δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να το οδηγήσει όποτε θελήσει, με έναν βοηθό τεχνικής νοημοσύνης να βοηθά τον οδηγό, ενώ “επικοινωνεί” μαζί του μέσω ενός φωτιζόμενου κρυστάλλου στο κέντρο του ταμπλό. Υπάρχουν προγράμματα αυτόνομης λειτουργίας (Enhance, Cocoon, Capture, Re-Live, Customize) που επιτρέπουν στους επιβάτες να βιώσουν διαφορετικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια ενός αυτόνομου ταξιδιού. Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από δέρμα, χαλκό, ξύλο, μάλλινες επενδύσεις και αλουμίνιο.