Η BMW αποκλείει την επιστροφή της στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Η BMW ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στη Formula 1, παρά την πρόσφατη ανακοίνωση του VW Group πως από το 2025, τόσο η Audi όσο και η Porsche θα εισέλθουν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως είπε ο Frank Van Meel, το αφεντικό της BMW M:

Δεν έχουμε φιλοδοξίες για τη Formula 1. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουμε την ιστορία [ηλεκτρισμού] του μετασχηματισμού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η Formula 1 συζητά ακόμα τους κανονισμούς γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Επομένως, για εμάς ήταν πολύ ξεκάθαρο. Ας προχωρήσουμε πιο γρήγορα σε αυτό το τμήμα [ηλεκτροκίνησης].

Η BMW έχει ανακοινώσει πως θα επιστρέψει στους αγώνες αντοχής των πρωταθλημάτων IMSA και WEC, όπως ο 24ωρος αγώνας του Le Mans και ο 24ωρος αγώνα της Daytona, ετοιμάζοντας ένα νέο αγωνιστικό που θα ονομάζεται BMW M LMDh.

Το ντεμπούτο του θα γίνει στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona του 2023 και θα ζυγίζει περίπου 1.000 κιλά και σύμφωνα με τους κανονισμούς θα παίρνει κίνηση από έναν υβριδικό κινητήρα απόδοσης 680 ίππων. Θα βασίζεται στα πρωτότυπα της κατηγορίας DPi 2.0 του IMSA και των LMP2 και Hypercar του ACO, και το σασί τους θα κατασκευάζεται από τις Dallara, Ligier, Multimatic και Oreca.

ΠηγήBMWblog.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα