Η Porsche επενδύσει περαιτέρω στη Rimac

Σχετικά άρθρα

Η Porsche και η Rimac κάνουν το επόμενο βήμα στη συνεργασία τους με έμφαση στο ψηφιακό και ηλεκτροκίνητο μέλλον της κινητικότητας. H γερμανική εταιρία έκανε γνωστό ότι συμμετέχει στο νέο -τέταρτο- γύρο χρηματοδότησης στον κροατικό όμιλο, Rimac Group.

Ο συνολικός όγκος του γύρου χρηματοδότησης είναι 500 εκατομμύρια ευρώ, με την επένδυση της Porsche να ανέρχεται σε οκταψήφιο ποσό, χωρίς να διευκρινίζεται ποιο είναι αυτό. Η Rimac σχεδιάζει να επενδύσει το νέο κεφάλαιο στην επέκταση της παραγωγής για projects μεγάλου όγκου, ενώ σχεδιάζει επίσης να προσλάβει 700 επιπλέον υπαλλήλους μόνο το 2022.

Ο Lutz Meschke, αναπληρωτής πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche AG και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου για τα οικονομικά και την πληροφορική της εταιρίας, είπε:

Είμαστε χαρούμενοι που η Rimac έχει αποκτήσει εξέχοντες νέους επενδυτές και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνεχή ανάπτυξη αυτής της συναρπαστικής εταιρείας. Ήμασταν ήδη πεπεισμένοι για τις δυνατότητες της εταιρείας το 2018 και είμαστε ικανοποιημένοι που η δέσμευσή μας, μας επέτρεψε να συνεισφέρουμε στην πρόοδο και την τρέχουσα επιτυχία της. Η Porsche πραγματοποίησε την πρώτη της επένδυση στη Rimac το 2018 και αύξησε διαδοχικά το ενδιαφέρον της. Με νέους επενδυτές, η Rimac συνεχίζει να επεκτείνει τη θέση της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθιστώντας την ακόμα πιο ισχυρό συνεργάτη για την Porsche.

Μετά την νέα επένδυση, η Porsche θα συνεχίσει να κατέχει περίπου το 20% του Ομίλου της Rimac, με το νέο γύρο χρηματοδότησης να διευθύνεται από την ιαπωνική τράπεζα Softbank, ενώ σε αυτόν συμμετέχει και η Goldman Sachs Asset Management.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mate Rimac παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος, δηλώνοντας:

Έχουμε φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια και είμαστε περήφανοι που έχουμε την υποστήριξη σημαντικών νέων και υφιστάμενων επενδυτών που πιστεύουν στο όραμά μας. Ευχαριστούμε επίσης την ομάδα της Porsche, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας μέχρι σήμερα και συνεχίζει να παρέχει την υποστήριξή της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...