Elon Musk κατά τηλεργασίας στην Tesla: Γυρίστε στο γραφείο ή παραιτηθείτε

Σχετικά άρθρα

Να επιστρέψουν στο γραφείο τους ή να παραιτηθούν κάλεσε τους εργαζόμενους της Tesla, ο Elon Musk όπως προκύπτει από email που φέρεται να εστάλη στο προσωπικό τη περασμένη Τρίτη και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όποιος επιθυμεί να κάνει απομακρυσμένη εργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla. Αυτό είναι το ελάχιστο από αυτό που ζητάμε από τους εργάτες του εργοστασίου.

Ο Musk προσθέτει πως το γραφείο θα πρέπει να είναι ο βασικός τόπος εργασίας των υπαλλήλων της Tesla, εκεί όπου βρίσκονται και οι άλλοι εργαζόμενοι με τους οποίους αλληλοεπιδρούν τακτικά και “όχι ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα που δεν σχετίζεται με τα καθήκοντα της εργασίας”.

Το αφεντικό της Tesla ωστόσο είναι διατεθειμένος να ελέγξει κάθε αίτημα για εξαίρεση, τονίζοντας όμως πως “εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί.”

Σε απάντηση στο σημείωμα που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν μη επαληθευμένο λογαριασμό, ο Musk, έγραψε αινιγματικά: “Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού”.

Η Tesla εντάσσεται σε έναν αριθμό εταιρειών που επιβάλλουν την επιστροφή στο γραφείο για τους υπαλλήλους. Ενώ ορισμένοι μεγάλοι εργοδότες έχουν υιοθετήσει μόνιμα τις πολιτικές εθελοντικής εργασίας από το σπίτι, άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Google της Alphabet Inc, υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο να προωθούνται οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, έγραψε στο Twitter τον Μάρτιο ότι τα γραφεία του Twitter θα ανοίξουν ξανά, αλλά οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι αν το ήθελαν.

Όπου αισθάνεστε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί είναι το μέρος που θα εργαστείτε και αυτό περιλαμβάνει την εργασία από το σπίτι με πλήρη απασχόληση για πάντα,

έγραψε ο Agrawal σε ένα tweet με ημερομηνία 3 Μαρτίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...