Η NHTSA ανακοίνωσε πως η Goodyear ανακαλεί 173.237 παλιά ελαστικά για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (RV) και φορτηγά, τα G159 σε διάσταση 275/70R22.5, επειδή αντιμετωπίζουν επικίνδυνο πρόβλημα διαχωρισμού του πέλματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του οχήματος.

Η Goodyear ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ελάττωμα ασφαλείας και οι βλάβες σημειώθηκαν μόνο όταν τα ελαστικά ήταν υποφούσκωτα ή υπερφορτωμένα και ήταν τοποθετημένα σε RV. Η NHTSA που ερευνούσε τα ελαστικά από τον Δεκέμβριο του 2017, υποστήριξε ωστόσο ότι πρόκειται για συνθήκες που πρέπει να αναμένονται στο τμήμα της αγοράς των RV.

1

Η Goodyear παρήγαγε τα ελαστικά αυτά από το 1996 έως το 2003, με την NHTSA να προειδοποιεί ότι τα ελαστικά μπορούν να βρεθούν σήμερα προς πώληση στο διαδίκτυο. Η ανάκληση έγινε μετά από χρόνια αγωγών που ισχυρίζονταν πως το ελαστικό συνέβαλε σε μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που χρονολογούνται από το 1998. Σύμφωνα με τις καταγγελίες 95 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από το 1998 εξαιτίας των ελαστικών.

Σύμφωνα με τη NHTSA, οι ιδιοκτήτες που έχουν στα οχήματά τους τα συγκεκριμένα ελαστικά θα πρέπει να τα επιθεωρήσουν και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους μέχρι να τα αντικαταστήσουν.

2

Η Goodyear θα αντικαταστήσει δωρεάν τα ελαστικά στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με τα G670, καλύπτοντας και το κόστος της αλλαγής και της ζυγοστάθμισης των νέων ελαστικών, ενώ θα παρέχει επίσης ένα κουπόνι 60 δολαρίων στους ιδιοκτήτες για να ζυγίσουν επαγγελματικά τα RV τους. Επιπλέον, στους ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει τα συγκεκριμένα ελαστικά και δεν τα έχουν τοποθετήσει σε κάποιο όχημα, η Goodyear θα τα ανταλλάξει δίνοντας τους μια επιταγή 500 δολαρίων.