Η FIA ανακοινώνει μέτρα για τη μείωση ή την εξάλειψη του porpoising

Σχετικά άρθρα

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα πως θα θα λάβει μέτρα για να μειώσει ή να εξαλείψει το porpoising από τα μονοθέσια της Formula 1. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά το GP του Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου ορισμένοι οδηγοί υπέφεραν από πόνους στη πλάτη, τόσο κατά τη διάρκεια του GP, όσο και μετά το τέλος του. Ανάμεσά τους ο Lewis Hamilton, με τον Esteban Ocon να ισχυρίζεται πως όλο και περισσότεροι πιλότοι ζητούσαν να ληφθούν μέτρα.

Η FIA στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως, προς όφελος της ασφάλειας, θα παρέμβει με προσαρμογές που θα μειώσουν ή θα εξαλείψουν το φαινόμενο του porpoising. Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαβουλεύσεις με γιατρούς και ως απάντηση στα σχόλια που έλαβε από τους οδηγούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει:

Εκδόθηκε Τεχνική Οδηγία για την παροχή καθοδήγησης στις ομάδες σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η FIA για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτά περιλαμβάνουν:

Πιο προσεκτικό έλεγχο των σανίδων και των προστατευτικών, τόσο ως προς το σχεδιασμό τους όσο και ως προς την παρατηρούμενη φθορά.

Τον ορισμό μιας μέτρησης, με βάση την κατακόρυφη επιτάχυνση του αυτοκινήτου, που θα δίνει ένα ποσοτικό όριο για το αποδεκτό επίπεδο κάθετων ταλαντώσεων. Ο ακριβής μαθηματικός τύπος για αυτήν τη μέτρηση αναλύεται ακόμη από τη FIA και οι ομάδες της Formula 1 έχουν κληθεί να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία.

Η FIA αποφάσισε να παρέμβει μετά από διαβούλευση με τους γιατρούς της προς το συμφέρον της ασφάλειας των οδηγών. Σε ένα σπορ όπου οι αγωνιζόμενοι οδηγούν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χλμ/ώρα, θεωρείται πως η συγκέντρωση ενός οδηγού πρέπει να είναι εστιασμένη σε αυτό το έργο. Η υπερβολική κόπωση ή ο πόνος που βιώνει ένας οδηγός θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε περίπτωση που οδηγήσει σε απώλεια συγκέντρωσης. Επιπλέον, η FIA έχει ανησυχίες σε σχέση με τις άμεσες σωματικές επιπτώσεις στην υγεία των οδηγών, αρκετοί από τους οποίους ανέφεραν πόνο στην πλάτη μετά από τα πρόσφατα γεγονότα.

Η FIA θα συγκαλέσει επίσης μια τεχνική συνάντηση με τις ομάδες στο περιθώριο του GP του Καναδά, προκειμένου να καθορίσει μέτρα που θα μειώσουν την τάση των αυτοκινήτων να εμφανίζουν τέτοια φαινόμενα μεσοπρόθεσμα.

Διάβασε ακόμη

Τι είναι το porpoising που επηρεάζει τα φετινά μονοθέσια

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr