Ο Robin Shute, οδηγός της ομάδας The Sendy Club’s Wolf, ήταν ο νικητής της γενικής κατάταξης στον φετινό, επετειακό 100στό αγώνα της ανάβασης του Pikes Peak, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Shute τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όντας νικητής και στον περσινό αγώνα, με τον Βρετανό να οδηγεί το Wolf TSC-FS του 2018 και να σταματά τα χρονόμετρα σε 10 λεπτά και 09,525 δευτ. Πίσω από τον Βρετανό κατά 25 δευτ., στη δεύτερη θέση της γενικής και νικητής της κατηγορίας Exhibition, ήταν ο David Donner με μια κατά βάση εργοστασιακή Porsche 911 Turbo S.

Ο νικητής της κατηγορίας Time Attack, David Donohue, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρο της γενικής κατάταξης, οδηγώντας μια Porsche 911 GT2 RS Clubsport, ενώ ο νικητής της κατηγορίας Open Wheel και νικητής του αγώνα το 2014, Codie Vahsholtz, τερμάτισε τέταρτος συνολικά.

Οι συνθήκες του φετινού αγώνας μπορεί να χαρακτηριστούν αρκετά δύσκολες, καθώς επικρατούσαν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, υπήρχε έντονη βροχόπτωση, ειδικά όσο οι οδηγοί πλησίαζαν στην κορυφή, όπου το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό και η ορατότητα περιορισμένη λόγω της πυκνής ομίχλης .

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο νικητής Robin Shute δήλωσε:

Ο φετινός αγώνας έγινε σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με την ομίχλη να δημιουργεί προβλήματα. Το τελευταίο κομμάτι ήταν το πιο δύσκολο. Απλώς πήγαινα στο ρελαντί με τρίτη σχέση και είχα τα μάτια μου καρφωμένα στις λευκές γραμμές του δρόμου ελπίζοντας να καταφέρω να φτάσω στην κορυφή.

Δες αναλυτικά την κατάταξη εδώ.