Μέχρι χθες η Tesla είχε ένα γραφείο στο San Mateo της Καλιφόρνια που επικεντρωνόταν στην ανάπτυξη του Autopilot. Σήμερα το γραφείο αποτελεί παρελθόν μαζί με περισσότερους από τους μισούς υπάλληλους που δούλευαν σε αυτό. Συγκεκριμένα απολύθηκαν περίπου 200 υπάλληλοι, ωρομίσθιοι ως επί το πλείστον.

Απολυμένος σημείωσε ότι ενώ οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου γραφείου είχαν προηγουμένως ενημερωθεί ότι θα μετακομίσουν σε ένα άλλο γραφείο στο Palo Alto, σταδιακά ξεκινώντας αυτόν τον μήνα μετά τη λήξη της μίσθωσης στο San Mateo, τελικά οι περισσότεροι από αυτούς τους εργαζόμενους απολύθηκαν την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο της Tesla στο San Mateo εργάζονταν στο κομμάτι της εξέτασης και της επισήμανσης διαφόρων οπτικών δεδομένων που συλλέγονται από αυτοκίνητα της Tesla για να εκπαιδεύσουν το σύστημα Autopilot των αυτοκινήτων πώς να χειρίζεται ορισμένα είδη οδικών σεναρίων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Elon Musk, ανακοίνωσε πως η Tesla μέσα στους επόμενους 3 μήνες θα απολύσει περίπου το 10% των μισθωτών εργαζομένων της. Η συνολική μείωση του εργατικού δυναμικού θα ανέλθει περίπου στο 3,5% συνολικά, καθώς ο αριθμός των υπαλλήλων που δουλεύουν με ωρομίσθιο αναμένεται να αυξηθεί.