Γερμανία: Δικαστήριο τιμώρησε οδηγό με διπλάσιο πρόστιμο επειδή παραβίασε φανάρι οδηγώντας SUV

Σχετικά άρθρα

Δικαστής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας τιμώρησε την οδηγό ενός SUV να πληρώσει σχεδόν διπλάσιο πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, λόγω του αυξημένου κινδύνου που ενέχει το SUV για τους πεζούς, σε σχέση με ένα μικρότερο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής τιμώρησε την οδηγό με πρόστιμο 350 ευρώ, αντί για 200 ευρώ, ενώ παράλληλα της πήρε το δίπλωμα οδήγησης για έναν μήνα. Το δικαστήριο στην απόφαση του υποστηρίζει πως το SUV, εξαιτίας του ψηλού καπό του που το κάνει να μοιάζει σαν κουτί, έχει ως αποτέλεσμα η οδική παράβαση που έκανε η οδηγός του να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πεζούς, σε σχέση με το αν οδηγούσε ένα μικρότερο αυτοκίνητο.

Ο δικαστής έλαβε επίσης υπόψη τις προηγούμενες καταδίκες της οδηγού για παράνομη οδήγηση. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για παρόμοιες υποθέσεις, με της οδηγό να έχει ωστόσο δικαίωμα έφεσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...