Η MG αποκάλυψε σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο το αμιγώς ηλεκτρικό MG4, κάνοντας γνωστό ότι η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το νέο μοντέλο θα παίζει σημαντικό ρόλο στη γκάμα της βρετανικής εταιρίας, καθώς το MG4 βασίζεται στη νέα MSP (Modular Scalable Platform) πλατφόρμα της MG, με την τελευταίας τεχνολογίας αρχιτεκτονική να υποστηρίξει όλη την επόμενη γενιά των μοντέλων της MG.

Σχεδιασμένο για μεγάλη γκάμα οχημάτων, η MSP πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, από hatchback έως SUV και σπορ αυτοκίνητα, ενώ είναι κατάλληλη για μεταξόνια που κυμαίνονται από 2.650 έως 3.100 χλστ.. Η MG αποκάλυψε επίσης ότι η νέα ενσωματωμένη δομή της μπαταρίας έχει ύψος μόλις 110 χλστ. ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική συμπεριφορά των μοντέλων και την εμπλοκή του οδηγού.

Το MG4 EV σηματοδοτεί μια τολμηρή νέα κατεύθυνση για την MG, με την εταιρεία να υπογραμμίζει ότι χάρη στη νέα πλατφόρμα η κίνηση στους πίσω τροχούς επιτρέπει την κατανομή βάρους 50:50. Αρχικά, το MG4 EV θα είναι διαθέσιμο με χωρητικότητα μπαταριών 51 kWh και 64 kWh, που θα του χαρίζουν αυτονομία μεταξύ 351 και 452 χλμ., στον κύκλο WLTP.

Η πλατφόρμα επιτρέπει την ενσωμάτωση μελλοντικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ανταλλαγής μπαταριών, ενώ το Service Oriented Architecture (SOA) θα επιτρέπει στα οχήματα να λαμβάνουν Over-The-Air (OTA) ενημερώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου.