Το πρώτο Cadillac Escalade-V δημοπρατήθηκε για 500.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιανουάριο η Cadillac παρουσίασε το Escalade-V με την εμπορική πορεία του θηριώδους και γρήγορου SUV να ξεκινά πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, στην δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackson, που έγινε στο Las Vegas την 1η Ιουλίου, βγήκε στο σφυρί το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής, με αριθμό πλαισίου 001.

Το υψηλότερο bid άγγιξε τα 500.000 δολάρια, ήτοι περίπου 3,5 φορές πάνω από την πραγματική τιμή (ξεκινά από τα 150.000 δολάρια) του αμερικάνικου μοντέλου, με ολόκληρο το ποσό να διατίθεται στο Pensole Lewis College of Business & Design (PLC), ένα κολέγιο με έδρα το Ντιτρόιτ και το μοναδικό ιστορικά Μαύρο κολέγιο και πανεπιστήμιο στην πολιτεία. Εκτός από το μισό εκατομμύριο που προέκυψε από τη δημοπρασία, πρόσθετα 25.000 δολάρια δωρίστηκαν στον σκοπό και έτσι η δωρεά συνολικά έφτασε τα 525.000 δολάρια.

Μηχανικά, τo Escalade-V διαθέτει έναν κομπρεσοράτο 6,2-λίτρων V8 LT4 κινητήρα, απόδοσης 682 ίππων με 885 Nm ροπής. Ζυγίζει 2.820 κιλά στην έκδοση με το κανονικό μεταξόνιο και 2.906 κιλά στην έκδοση με το μακρύ, έχοντας ικανότητα ρυμούλκησης 3.175 κιλών. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να μπορεί να στείλει έως και το 67% της ροπής στον πίσω άξονα.

Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,4 δευτερόλεπτα, και το 400άρι σε 12,74 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 177 χλμ/ώρα. Η τιμή του Cadillac Escalade-V ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 149.990 δολάρια.

Αισθητικά, ξεχωρίζει από τη νέα νέα μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τις μαύρες λεπτομέρειες, τις νέες 22″ ζάντες, τις πλαϊνές ποδιές, τις κόκκινες εξαπίστονες δαγκάνες φρένων της Brembo, αλλά και από τις τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...