Richard Mille RM UP-01 Ferrari. Το λεπτότερο μηχανικό ρολόι του κόσμου αξίας 1,7 εκατ. ευρώ προ φόρων

Σχετικά άρθρα

Η ελβετική ωρολογοποιία Richard Mille δημιούργησε ένα νέο ρολόι σε συνεργασία με την Ferrari. Το RM UP-01 Ferrari όπως ονομάζεται, είναι το λεπτότερο μηχανικό ρολόι του κόσμου και δεν μοιάζει με κανένα άλλο ρολόι της αγοράς.

Το πάχους μόλις 1,75 χιλιοστών ρολόι είναι κατά 0,05 χιλιοστά πιο λεπτό από το Bulgari Octo Finissimo Ultra και είναι κατασκευασμένο κατά 90% από τιτάνιο ποιότητας 5, κατά 6% από αλουμίνιο και κατά 4% από βανάδιο. Ο μηχανισμός του έχει πάχος μόλις 1,18 χιλιοστών, έχει μήκος 41,45 χιλιοστών και πλάτος 28,85 χιλιοστών.

Το ρολόι εμφανίζει ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, με την ώρα εμφανίζεται στο κέντρο του πάνω μισού, και από δεξιά του βλέπουμε τον μηχανισμό του. Και τα δύο στοιχεία καλύπτονται από κρύσταλλα από ζαφείρι. Τα δύο στοιχεία στην αριστερή πλευρά χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση και το κούρδισμα του ρολογιού.

Σύμφωνα με την εταιρία απαιτήθηκαν περισσότερες από 6.000 ανθρωποώρες για την ανάπτυξη του RM UP-01, με τους μηχανικούς της να δημιουργούν έναν τροχό ισορροπίας από τιτάνιο και έναν μοναδικό κύλινδρο διαφυγής και ασφάλειας για τη μεταφορά ενέργειας στον τροχό ισορροπίας, κάτι που διασφαλίζει ότι το ρολόι μπορεί να αντέξει τη συναρμολόγηση, την αποσυναρμολόγηση και την έκθεση ακόμη και σε ισχυρούς κραδασμούς.

Το Richard Mille RM UP-01 Ferrari έχει 51 χλστ μήκος, 39 χλστ πλάτος και 1,75 χλστ πάχος, ο μηχανισμός του έχει αυτονομία 45 ωρών και σύμφωνα με την εταιρία αντέχει επιταχύνσεις άνω των 5.000 G, ενώ επίσης αντέχει σε νερό βάθους έως 10 μέτρων.

Μόλις 150 RM UP-01 Ferrari θα κατασκευάσει η Richard Mille, με το καθένα να κοστίζει 1,7 εκατ. ελβετικά φράγκα (1,709 εκατ. ευρώ) προ φόρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα