Για ακόμη μια φορά η Mercedes-Benz προχωρά στην ανάκληση των ναυαρχίδων της. Πρόκειται για την 19η ανάκληση της νέας S-Class και την 9η της EQS με την αιτία αυτή τη φορά να είναι ένα πρόβλημα στο λογισμικό του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (MBUX) των αυτοκινήτων που όχι ως αποτέλεσμα η οθόνη να παραμένει μαύρη και να μην δείχνει τίποτα.

1

Συνολικά από την ανάκληση επηρεάζονται 8.530 S-Class και EQS που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Ιουλίου 2020 και 19 Ιανουαρίου 2022. Το πρόβλημα λύνεται με την αναβάθμιση του λογισμικού, με τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα να πρέπει να μεταβούν στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της εταιρίας ώστε να γίνει η εγκατάσταση του.

2

Επιπλέον η γερμανική εταιρία ανακαλεί και 341 EQE παραγωγής μεταξύ 11 Ιανουαρίου 2022 και 9 Μάϊου 2022 επειδή τα εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης ενδέχεται να έχουν υποστεί ζημιά κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης. Ως αποτέλεσμα, η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης θα μπορούσε να αποτύχει χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητα διεύθυνσης του οχήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.