F1: Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες της εξαγοράς του 50% της Red Bull από την Porsche

Σχετικά άρθρα

Η φημολογούμενη, πολυπόθητη και πολύκροτη είσοδο του VW Group στην Formula 1 φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς παρά την έλλειψη οποιουδήποτε επίσημου δελτίου τύπου που να ανακοινώνει ότι η συνεργασία μεταξύ της Porsche και της Red Bull Technology είναι οριστική, διέρρευσαν έγγραφα που δείχνουν ότι έχουν ξεκινήσει επίσημες διαδικασίες για να διασφαλιστεί ότι η συνεργασία θα γίνει πραγματικότητα.

Ένα από τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν ήταν το πράσινο φως από τις αρχές κατά των καρτέλ σε όλο τον κόσμο για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει τίποτα μεμπτό στην ένωση των δύο εταιρειών. Αυτό έπρεπε να γίνει τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο σε περισσότερες από 20 χώρες εκτός ΕΕ, μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες και υποβολή αιτήσεων.

Μια από αυτές τις χώρες είναι και το Μαρόκο, του οποίου η κυβερνητική νομοθεσία ορίζει ότι οι αιτήσεις υπόκεινται σε υποχρεωτική δημοσίευση μόλις εγκριθούν. Η διαδικασία για να δοθεί το πράσινο φως απαιτούσε από την Porsche και τη Red Bull να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της σχέσης τους, οι οποίες έχουν πλέον δημοσιευτεί από το Conseil de la Concurrence της Αφρικανικής χώρας.

Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι η Porsche ειδοποίησε το εν λόγω γραφείο στις 8 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει μια 10ετή συνεργασία με τη Red Bull, η οποία περιλαμβάνει την εξαγορά από μέρους της το 50% των μετοχών της Red Bull Technology και κατ’επέκταστη της ομάδας της F1, με έδρα το Milton Keynes. Το παραπάνω έγγραφο αναφέρει ότι η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας θα γίνει στις 4 Αυγούστου.

Το αρχικό πλάνο ήταν η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να ανακοινωθεί στο Grand Prix της Αυστρίας πριν από τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό αναβλήθηκε επειδή το παγκόσμιο συμβούλιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA δεν ενέκρινε τους κανονισμούς για τα power units που θα ισχύουν από το 2026, όπως είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 29 Ιουνίου.

Και αυτό γιατί οι τελικοί κανονισμοί για τα κινητήρα σύνολα αποτελούν προϋπόθεση για την Porsche να κοινοποιήσει επίσημα την είσοδό της στη Formula 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...