Στο σφυρί μια εξαιρετικά σπάνια Porsche Type 597 “Jagdwagen”

Σχετικά άρθρα

Παρότι οι περισσότεροι θεωρούν πως η Cayenne ήταν το πρώτο εκτός δρόμου αυτοκίνητο που φόρεσε το σήμα της Porsche, η αλήθεια είναι πως το 1955 η γερμανική εταιρία είχε κατασκευάσει το Type 597 “Jagdwagen”.

Η 597 ήταν ένα ελαφρύ στρατιωτικό όχημα σχεδιασμένο για να καλύψει την ίδια αποστολή με τα Jeep Willys και Land Rover. Φτιάχτηκε από τον ίδιο τον Ferdinand Porsche ενώ σχεδιαστικά επηρεάστηκε από το Volkswagen Kubelwagen, με το αυτοκίνητο της Porsche να έχει βελτιωμένες επιδόσεις αλλά και εμφάνιση.

Το αυτοκίνητο αρχικά φορούσε έναν τετρακύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 1,5 λίτρων και αργότερα έναν 1,6 λίτρων προερχόμενο από την Porsche 356, αποδίδοντας 50 άλογα και η τελική του ταχύτητα έφτασε τα 100 χλμ/ώρα.

Η τετρακίνηση είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με το μικρό μήκος και το μεταξόνιο των μόλις 2,06 μέτρων του δίνει την δυνατότητα να αναρριχηθεί σε ανηφορικές κλίσεις έως 65%. Σαν στρατιωτικό όχημα είναι ημι-αμφίβιο, με την οροφή του να είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικά ανθεκτικό βινύλιο και το εσωτερικό του να είναι αδιάβροχο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε.

Η Porsche δεν κέρδισε το στρατιωτικό συμβόλαιο, εν μέρει λόγω του υψηλού κόστους ανάπτυξης του οχήματος, του χρόνου συναρμολόγησης, της τιμής ανά μονάδα και των δυσκολιών της να το παράγει μαζί με τα 356 Carrera και 550 Spyder.

Το 597 Jagdwagen βγήκε στην παραγωγή για τρία χρόνια από 1955 μέχρι το 1958 και συνολικά κατασκευάστηκαν 71 αντίτυπα, με τα 49 από αυτά να είναι για “πολιτική” χρήση. Ένα από τα 22 πρωτότυπα που κατασκεύασε η Porsche για την ανάπτυξη της στρατιωτικής έκδοσης και συγκεκριμένα το 5ο, θα βγει σε δημοπρασία στα μέσα Αυγούστου.

Διαθέτει τον 1.500άρη κινητήρα και το 4-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, προερχόμενα και τα δύο από την 356. Το αυτοκίνητο έχει αποκατασταθεί πλήρως και έχει βαφτεί στο αρχικό του χρώμα, το Olive Green.

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s που έχει αναλάβει τη πώλησή του εκτιμά πως θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 725.000 και 775.000 δολαρίων.

ΠηγήRM Sothebys

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...