Η Lamborghini συνέχισε τη θετική της πορεία από την αρχή του έτους και σημείωσε νέο ρεκόρ, ολοκληρώνοντας το καλύτερο εξάμηνο της ποτέ (Ιανουάριος-Ιούνιος 2022) σε επίπεδο πωλήσεων, τζίρου και κερδοφορίας.

Οι παγκόσμιες παραδόσεις ανήλθαν στις 5.090 μονάδες (+4,9%), ενώ από πλευράς χρηματοοικονομικών δεικτών ο τζίρος έφτασε τα 1,33 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν επίσης 69,6% αυξημένα, φτάνοντας τα 425 εκατ. ευρώ από 251 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους ήταν 31,9%, από 24,6% την προηγούμενη περίοδο, με την αύξηση της κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του έτους να οφείλεται στην αύξηση των όγκων, το μείγμα των προϊόντων, το μεγαλύτερο customization των προϊόντων και τις θετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Όσον αφορά τον διαχωρισμό των μοντέλων, η Urus ευθύνεται για το 61% των πωλήσεων (η παραγωγή της οποίας έχει ξεπεράσει τα 20.000 αυτοκίνητα), ενώ οι Huracan και Aventador (η τελευταία φτάνει στο τέλος της παραγωγής) αντιπροσωπεύουν το 39%.

Μέσα στον τρέχοντα μήνα, η ιταλική εταιρία θα αποκαλύψει τρία νέα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, στο περιθώριο του φετινού Pebble Beach θα δούμε την ανανεωμένη Urus, η οποία θα αποκτήσει plug-in υβριδική και Sport RS έκδοση. Θα φέρει νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες, νέα φωτιστικά σώματα και νέα διακοσμητικά.

Η plug-in υβριδική έκδοση θα συνδυάζει τον 4,0-λίτρων bi-turbo V8 κινητήρα βενζίνης απόδοσης 600 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 820 άλογα.

Λόγω του υβριδικού συστήματος (μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρας κτλ), το βάρος της Urus PHEV θα αυξηθεί κατά 250 κιλά και αναμένεται να αγγίζει τα 2.450 κιλά. Η Urus Sport RS θα φορά τον 4,0-λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 675 ίππων με την ροπή του να αγγίζει τα 900 Nm, έχοντας νέο bodykit.

Το τρίτο μοντέλο θα είναι η Huracan Sterrato, η οποία θα μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου, καθώς η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 47 χλστ. με την γωνία προσέγγισης αυξάνεται κατά 1% και η γωνία διαφυγής κατά 6,5%.