Μια Jaguar I-Pace καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά, ενώ φορτιζόταν

Σχετικά άρθρα

Παρόλο που δεν είναι σύνηθες να βλέπουμε μια Jaguar I-Pace να πιάνει ξαφνικά και αυθόρμητα φωτιά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει καθόλου και όταν συμβαίνει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ευθύνονται οι μπαταρίες του.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μια I-Pace του 2020 κάηκε ολοσχερώς στη Φλόριντα στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, με το αυτοκίνητο να ήταν σταθμευμένο σε ένα γκαράζ. Ο ιδιοκτήτης του, Gonzalo Salazar, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Στις 16 Ιουνίου, έβαλα το αυτοκίνητο στην πρίζα πριν πάω για ύπνο. Το πρωί της 17ης Ιουνίου ξύπνησα και έβγαλα το αυτοκίνητο από την πρίζα. Αργότερα εκείνο το πρωί, ξεκίνησα να κάνω κάποιες δουλειές. Οδήγησα περίπου 12 μίλια (20 χλμ.) εκείνο το πρωί πριν επιστρέψω στο σπίτι και παρκάρω το αυτοκίνητο πίσω στο γκαράζ, αφήνοντας την πόρτα του γκαράζ ανοιχτή.

Καθώς έκανα πράγματα στο σπίτι, άκουσα σκασίματα από το γκαράζ. Αποφάσισα να πάω να δω από πού έβγαιναν οι ήχοι και μόλις μπήκα στο γκαράζ, βρήκα μπροστά μου έναν παχύ τοίχο καπνού. Η σκέψη μου ήταν αμέσως “Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά” και ότι έπρεπε να βγάλω το αυτοκίνητο από το γκαράζ του σπιτιού.

Ο Salazar είχε την ψυχραιμία να βγάλει το όχημα από το γκαράζ, παρόλο που από αυτό έβγαιναν ήδη καπνοί, σώζοντας έτσι το γκαράζ και το σπίτι του από τις φλόγες. Αφού το έβγαλε έξω, ο ιδιοκτήτης του βρετανικού ηλεκτρικού SUV ανέφερε ότι άκουσε ακόμα περισσότερα σκασίματα και ο καπνός μετατράπηκε σε μια ορατή φλόγα που γρήγορα τύλιξε ολόκληρο το όχημα, καίγοντας μεγάλο μέρος του.

Λίγα λεπτά αργότερα, κατέφθασε στο σημείο η πυροσβεστική, η οποία δυσκολεύτηκε να σβήσουν τη φωτιά και οι πυροσβέστες χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ειδικό πυροσβεστικό αφρό για την πλήρη κατάσβεση της. Ο ιδιοκτήτης σημειώνει επίσης ότι η ασφαλιστική εταιρεία έστειλε μια ομάδα εμπειρογνώμων για να ερευνήσει το συμβάν, με την Jaguar να παίρνει στη συνέχεια το όχημα για να το εξετάσει.

Μόλις σήμερα, το παράρτημα της βρετανικής εταιρίας στην Βόρεια Αμερική έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Η Jaguar Land Rover North America (JLRNA) δεσμεύεται για την ασφάλεια των πελατών μας και γνωρίζουμε αυτό το περιστατικό της I-Pace στο Boynton Beach. Είμαστε σε επαφή και συνεργαζόμαστε με τον εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρείας του πελάτη σχετικά με τον έλεγχο του οχήματος. Η JLRNA δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω ερωτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πηγήelectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε θέλει τα συνθετικά καύσιμα να είναι ουδέτερα από άνθρακα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαιτήσει τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα, να είναι 100% ουδέτερα από άνθρακα, εάν πρόκειται να πωλούνται μετά...

Το Xpeng X9 είναι ένα ηλεκτρικό βαν με έως 503 άλογα

Η κινέζικη Xpeng βγάζει στην αγορά το X9, ένα ηλεκτρικό βαν που προσφέρεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με την πρώτη έκδοση να αποδίδει...

Για πρώτη φορά, το μερίδιο των ηλεκτρικών άγγιξε το 21% στην Ευρώπη

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας συνολικά τις 7,1 εκατομμύρια μονάδες,...