Η Ford ανακαλεί 106.849 Kuga

Σχετικά άρθρα

Η Ford προχωρά στην ανάκληση 106.849 Kuga, plug-in υβριδικά και υβριδικά, που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Βαλένθια στην Ισπανία μεταξύ 2 Αυγούστου 2019 και 13 Ιουνίου 2022.

Η Μπλε Οβάλ εταιρία αναφέρει πως αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως εξαιτίας του σχεδιασμού του προστατευτικού κάτω από το καπό του κινητήρα και του συστήματος Active Grill Shutter (AGS) -η ενεργή μάσκα-, λάδι ή καύσιμο μπορεί να συσσωρευτεί κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα υπό ορισμένες συνθήκες λειτουργίας και να μεταφερθεί σε πηγές ανάφλεξης, με αποτέλεσμα πιθανή πυρκαγιά.

Για την επιδιόρθωση του προβλήματος, η Ford θα ανοίξει πρόσθετες οπές αποστράγγισης ώστε να μην μπορεί να συσσωρευτεί λάδι και καύσιμο στο σημείο, ενώ επιπλέον, η ενεργή μάσκα θα τροποποιηθεί και θα αφαιρεθούν 4 περσίδες για να βελτιωθεί η ροή του αέρα στον κινητήρα κατά την οδήγηση, μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία στο χώρο του κινητήρα.

Εκπρόσωπος της Ford τόνισε ότι η ανάκληση αφορά τη σχεδίαση του χώρου του κινητήρα και όχι τον ίδιο τον κινητήρα. Ως εκ τούτου, δεν θα ληφθούν μέτρα επ’ αυτού.

Η κύρια εστίαση της επιδιόρθωσης του προβλήματος είναι το σύστημα Active Grill Shutter (AGS), το οποίο τροποποιείται με την αφαίρεση τεσσάρων περσίδων για να βελτιώσει σημαντικά τη ροή αέρα κάτω από το καπό. Οι πρόσθετες οπές αποστράγγισης είναι απλώς ένα συνοδευτικό, προληπτικό παράπλευρο μέτρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται μόνο για προληπτική ενέργεια για τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται, καθώς η Ford αναμένει πως το πρόβλημα θα παρουσιαστεί σε περίπου 17 περιπτώσεις ανά 100.000 αυτοκίνητα, ποσοστό 0,017%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...