Χθες, η οδηγός μιας Mercedes παραβίασε έναν ερυθρό σηματοδότη, κινούμενη με μεγάλη ταχύτητα σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στη γειτονιά Windsor Hills της κομητείας του Λος Άντζελες, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας άλλους οκτώ ανθρώπους.

Η Mercedes έπεσε αρχικά πάνω σε δύο αυτοκίνητα στη διασταύρωση της λεωφόρου South La Brea και της λεωφόρου Slauson, με τα αυτοκίνητα να σταματούν σε ένα βενζινάδικο. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά και συνολικά 7 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ένα βρέφος και μια έγκυος γυναίκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οδηγός της Mercedes, ήταν η Nicole Linton, ηλικίας περίπου 40 ετών, νοσοκόμα στο επάγγελμα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά.

Προειδοποίηση: Το video δείχνει το πως συνέβη το δυστύχημα.

Η γυναίκα είναι πλέον αντιμέτωπη με 6 κατηγορίες για φόνο και 5 κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι κάμερες ασφαλείας έπιασαν την Linton να κινείται με περίπου 145 χλμ/ώρα όταν παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη.

Αν καταδικαστεί, η Linton είναι πιθανό να εκτίσει ποινή φυλάκισης από 90 ετών έως ισόβια. Ο δικηγόρος της ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει εγγύηση 300.000 δολαρίων. Η εγγύηση ορίστηκε τελικά στα 9 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες, Natalie Stone, αρνήθηκε κάθε εγγύηση, αναφέροντας πως η Linton είναι ύποπτη φυγής.