Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Lewis Hamilton στο Vanity Fair, αποκάλυψε πως ο Tom Cruise του πρότεινε να συμμετέχει στη ταινία Top Gun: Maverick, παίζοντας τον ρόλο ενός πιλότου, αλλά ο Βρετανός πιλότος της F1 αρνήθηκε λόγω υποχρεώσεων του στην Formula 1. Όπως δήλωσε:

Βασικά είμαι φίλος του Tom Cruise. Ένας από τους ωραιότερους ανθρώπους που θα γνωρίσεις ποτέ. Με κάλεσε στα γυρίσματα της ταινίας του, “Edge of Tomorrow”, πριν από κάποια χρόνια και με τον καιρό χτίσαμε τη φιλία μας. Όταν λοιπόν άκουσα ότι θα έβγαινε το δεύτερο “Top Gun”, είπα πως πρέπει να τον ρωτήσω. Δεν με νοιάζει τι ρόλος είναι. Θα έρθω ακόμα και ως καθαριστής.

Ο Cruise όχι μόνο δέχτηκε, αλλά είπε στον Hamilton ότι δεν θα έπρεπε να συμβιβαστεί με το να είναι καθαριστής, αφού θα μπορούσε να υποδυθεί και έναν πιλότο μαχητικού αεροσκάφους.

Δυστυχώς για τον οδηγό της Mercedes, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε και αναγκάστηκε να αρνηθεί την πρόταση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στη F1. Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέμεινε ότι δεν μπορούσε να θυσιάσει την προετοιμασία του, για να συμμετέχει στα γυρίσματα, ισχυριζόμενος ότι είναι τελειομανής.

Έτσι επικοινώνησε με τον Cruise και τον σκηνοθέτη Joseph Kosinski για να απορρίψει τον ρόλο και περιέγραψε το σκηνικό ως το πιο στενάχωρο τηλεφώνημα που έκανε ποτέ.

Ο Hamilton έχει δοκιμάσει το υποκριτικό του ταλέντο με σύντομες εμφανίσεις σε ταινίες του Holywood στο παρελθόν. Είχε κάνει ένα “πέρασμα” από το Zoolander 2 και έχει δανείσει τη φωνή του στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, Cars 2 και Cars 3.