Νέα γενιά Toyota Yaris Ativ για την Ασία

Σχετικά άρθρα

Η Toyota αποκάλυψε στην Ταϊλάνδη την τέταρτη γενιά της sedan έκδοσης του -ασιατικών προδιαγραφών- Yaris, με το μοντέλο να πωλείται σε πάνω από 80 χώρες, όπως η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, το Βιετνάμ και η Ταϊβάν.

Σε μερικές από αυτές τις χώρες το αυτοκίνητο φέρει την εμπορική ονομασία Yaris Ativ, ενώ σε κάποιες άλλες κυκλοφορεί ως Vios. To νέο μοντέλο έχει κωδική ονομασία AC100 και αντικαθιστά αυτό που παρουσιάστηκε πριν 9,5 χρόνια -πάλι στην Ταϊλάνδη- και είχε εσωτερικό κωδικό το XP150.

To Yaris Ativ/Vios είναι ένα προσιτό μικρό σεντάν, με την Toyota να θέλει με αυτό να προσελκύσει τους νεαρούς οδηγούς που μόλις πήραν το δίπλωμα τους. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα Daihatsu New Global Architecture (DNGA), και έχει μήκος 4.425 χλστ. (+15 χλστ.), πλάτος 1.740 χλστ. (+40 χλστ.), ύψος 1.475 χλστ. (+5 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.620 χλστ., όντας αυξημένο κατά 70 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του.

Αισθητικά, μοιάζει με μια Corolla sedan σε σμίκρυνση, καθώς στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα στον προφυλακτήρα, πλαισιωμένο από δύο επιθετικούς προβολείς που συνδέονται μέσω της μάσκας. Το προφίλ είναι πιο μυώδες και πολυτελές από ποτέ, επωφελούμενο από τις βελτιωμένες αναλογίες και τους μεγαλύτερους τροχούς 16 ιντσών. Τέλος, το πίσω μέρος υιοθετεί μια πιο σπορ σχεδίαση με γωνιακά φώτα και πιο αεροδυναμική σιλουέτα.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η σχεδίαση φαίνεται αρκετά μοντέρνα για ένα όχημα αυτής της κατηγορίας, χάρη στην απλή διάταξη του ταμπλό και τα premium υλικά για τις ταπετσαρίες, όπως το εικονιζόμενο κόκκινο συνθετικό δέρμα. Η οθόνη του infotainment έχει διαγώνιο 9 ιντσών και είναι συμβατή με Apple CarPlay και όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ημιψηφιακός, καθώς φέρει μια οθόνη 7 ιντσών.

Υπάρχουν τέσσερις θύρες USB, αυτόματος κλιματισμός με αεραγωγούς για όλους τους επιβάτες (μπροστά και πίσω), κρυφός φωτισμός 64 χρωμάτων, ηχοσύστημα της Pioneer με έξι ηχεία και διαχωριστικά χώρου αποσκευών στο πορτμπαγκάζ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης τη σουίτα Toyota Safety Sense που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει προσαρμοστικό cruise control, πίσω ειδοποίηση cross-traffic και παρακολούθηση τυφλού σημείου.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας 1,2-λίτρων ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας Dual VVT-iE, που αποδίδει 94 άλογα και 110 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Super CVT-i, στέλνοντας ισχύ στον μπροστινό άξονα. Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης -Eco, Normal και Sport. Το subcompact μοντέλο διαθέτει δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, γόνατα McPherson μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα με σπειροειδή ελατήρια πίσω.

Το Toyota Yaris Ativ είναι ήδη διαθέσιμο στην Ταϊλάνδη με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 539.000 baht (14.800 ευρώ) και 689.000 baht (18.920 ευρώ) ανάλογα με την επένδυση. Η κυκλοφορία σε άλλες ασιατικές αγορές θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...