Η Karma Automotive κατέθεσε μήνυση εναντίον της DeLorean σε δικαστήριο του Χιούστον, κατηγορώντας την για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει η Karma στη μήνυσή της, είχε εργαστεί στο παρελθόν “σε μια πιθανή κοινοπραξία” για να μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητο το DMC-12, συμπληρώνοντας πως 4 από τους υπαλλήλους της που τους είχε ανατεθεί το συγκεκριμένο project, ενώ εργαζόταν ακόμη για λογαριασμό της Karma, ίδρυσαν την εταιρία DeLorean, η οποία νομικά ονομάζεται “DeLorean Motors Reimagined”.

Αργότερα έφυγαν από την Karma αλλά φέρεται να πήραν μαζί τους βασικές πληροφορίες σχεδιασμού και μηχανικής. Οι εν λόγω υπάλληλοι είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της DeLorean Joost de Vries, ο οικονομικός διευθυντής Alan Yuan, ο επικεφαλής μάρκετινγκ Troy Beetz και ο αντιπρόεδρος του της εταιρίας Neilo Harris.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς έκλεψαν από την Karma, αλλά σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι διαφωνίες ξεκίνησαν όταν η κοινοπραξία (η οποία ιδρύθηκε με την DeLorean Motor Company) παραγκωνίστηκε. Η Karma κατηγορεί τους τέσσερις πρώην υπαλλήλους της πως δεν μπόρεσαν να καταστήσουν το έργο λεπτομερές και βιώσιμο, ότι αξιοποίησαν την πνευματική της ιδιοκτησία για να προσελκύσει πιθανούς επενδυτές στην DeLorean Motors Reimagined και πως έστειλαν πνευματική ιδιοκτησία της (όπως δεδομένα σχετικά με την μπαταρία και τη φόρτιση) στα προσωπικά τους e-mails.

Η DeLorean και τα στελέχη της αρνήθηκαν τις κατηγορίες, προσθέτοντας πως η συνεργασία Karma/DMC δεν προχώρησε λόγω αδυναμίας της Karma, με το Delorean Alpha 5 να μην έχει τίποτα κοινό με το project της Karma που βασίζεται στο DMC-12.